Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πύραυλος έπληξε αμερικανική φρουρά στη Συρία στο κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco

Πύραυλος έπληξε αμερικανική φρουρά στη Συρία στο κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία φέρεται να χτυπήθηκε τη Δευτέρα 26/2 από πύραυλο, με άγνωστο προς το παρόν το μέγεθος της ζημιάς, μετέδωσε το Sky News.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco στη Συρία, το οποίο φρουρείται από αμερικανικές δυνάμεις, χτυπήθηκε από πύραυλο το πρωί της Δευτέρας.

Η επίθεση, που φέρεται να πραγματοποιήθηκε από παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, είχε ως αποτέλεσμα αρκετές εκρήξεις, αν και το πλήρες μέγεθος των ζημιών παραμένει ασαφές, σύμφωνα με το Sky News.

Εν μέσω συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ομάδες πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν στοχοποιήσει σποραδικά στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία.

Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από την τελευταία φορά που οι αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία αντιμετώπισαν επιθέσεις από ομάδες ευθυγραμμισμένες με το Ιράν.

Το Πεντάγωνο επαλήθευσε τον περασμένο μήνα ότι μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που εκτελέστηκε από «μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν» στην Ιορδανία, οδήγησε στο θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών και άφησε πάνω από 40 άλλους τραυματίες.

Λίγο μετά την επίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων, στοχεύοντας πάνω από 85 τοποθεσίες στο Ιράκ και τη Συρία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι αυτά τα πλήγματα στόχευαν συγκεκριμένα ιρανικές δυνάμεις και μαχητές που συνδέονται με το Ιράν, υποδεικνύοντας μια σημαντική κλιμάκωση στις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει τις απειλές που προέρχονται από ομάδες που συνδέονται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr