Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας στην Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου έφτασε την Τρίτη 5 Μαρτίου για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την Αρμενία.

Κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου, ο πρωθυπουργός Πασινιάν έγινε δεκτός θερμά από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, πρωθυπουργό Μουσταφά Μαντμπουλί.

Το τελετουργικό περιελάμβανε την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, θέτοντας το υπόβαθρο για παραγωγικές συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών και των αντιπροσωπειών τους.

Η ατζέντα της Τρίτης περιλαμβάνει μια αποκλειστική κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Πασινιάν και του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, ακολουθούμενη από μια ολοκληρωμένη συνάντηση σε εκτεταμένη μορφή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Πρωθυπουργός Πασινιάν πρόκειται να έχει διμερείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μαντμπουλί, τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών Ahmed Abdul Gheit, την Αγιότητά του πατριάρχη Τουάντρος της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον σεΐχη Αχμέντ Μουχάμαντ Αλ Ταγίμπ, τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ-Αζχάρ.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Πασινιάν θα συνομιλήσει με ηγέτες της Ομοσπονδίας Αιγυπτιακών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, όπου θα έχει συνάντηση με Αιγύπτιους επιχειρηματίες.

Οι Αρμένιοι παρασημοφόρησαν τον Δένδια

Στις 4 Μαρτίου, ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών, Αραράτ Μιρζογιάν, συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νικόλαο Δένδια, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία.

Οι συνομιλητές εξέφρασαν ικανοποίηση για το υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, δίνοντας έμφαση στην επέκταση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και από τις δύο πλευρές.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του Αρμένιου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα και στον ρόλο των αμοιβαίων επισκέψεων υψηλού επιπέδου στον συνεχή εμπλουτισμό της διμερούς ατζέντας, ανέφερε το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την πηγή, οι υπουργοί Αρμενίας και Ελλάδας συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Δημοκρατίας της Αρμενίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας τη σημασία της μεγιστοποίησης της χρήσης των υφιστάμενων μηχανισμών και προοπτικών.

Ανταλλάχθηκαν ιδέες για τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης σε διάφορες μορφές.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα.

Ο Αραράτ Μιρζογιάν παρουσίασε τις τελευταίες συζητήσεις στη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, καθώς και τις θέσεις της Αρμενίας σε βασικά ζητήματα.

Ο υπουργός Μιρζογιάν τόνισε τις προσπάθειες της Αρμενίας με στόχο την εδραίωση διαρκούς σταθερότητας και ειρήνης στον Νότιο Καύκασο, προσθέτοντας ότι η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί ξεκάθαρα εκφρασμένη δέσμευση και από τις δύο πλευρές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Ελλάδας, μεταξύ άλλων και κατά τη θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών απένειμε στον Νίκο Δένδια το παράσημο της φιλίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr