Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναχαιτίστηκε το 99% της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ

Αναχαιτίστηκε το 99% της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ,

Το Ιράν το βράδυ του Σαββάτου 13/4 εξαπέλυσε ένα μεγάλο κύμα περίπου 300 επιθετικών drones και πυραύλων από το έδαφός του προς το εβραϊκό κράτος, στην πρώτη άμεση επίθεση προς το Ισραήλ από την Ισλαμική Δημοκρατία, ενεργοποιώντας τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε όλη τη χώρα νωρίς την Κυριακή, καθώς ο στρατός εργαζόταν να αναχαιτίσει τα ιρανικά βλήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), αντιναύαρχος Δανιήλ Χαγκάρι, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά στις 11 μ.μ. ότι η επίθεση, που αναμενόταν εδώ και αρκετές ημέρες, είχε ξεκινήσει.

Αργότερα είπε ότι το Ιράν εκτόξευσε επίσης πυραύλους στο Ισραήλ, ενώ «πολλά» μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονταν στον ουρανό για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις της Τεχεράνης.

Οι σειρήνες άρχισαν να ηχούν σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ γύρω στη 1.42 π.μ., και αμέσως μετά επεκτάθηκαν σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Ισχυρές εκρήξεις αναχαίτισης ακούγονταν στο βορρά και το νότο καθώς και στην Ιερουσαλήμ και σε πολλές πόλεις στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom είπε ότι οι γιατροί της περιθάλπουν ένα νεαρό κορίτσι στο νότιο Ισραήλ, το οποίο τραυματίστηκε από θραύσματα μετά την αναχαίτιση ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την περιοχή.

Το 7χρονο κορίτσι, από μια πόλη Βεδουίνων κοντά στο Αράντ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σορόκα στη Μπεερσεμπά, σε σοβαρή κατάσταση.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσαν την εκτόξευση δεκάδων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων εναντίον συγκεκριμένων στόχων στο Ισραήλ, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, επικαλούμενα δήλωση της επίλεκτης δύναμης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλέστηκε έναν ανώνυμο αξιωματούχο που είπε ότι βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν ως μέρος της επίθεσης.

Ο Χαγκάρι είπε ότι συνολικά, το Ιράν εκτόξευσε πάνω από 300 βλήματα στο Ισραήλ, αποτελούμενα από 170 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 30 πυραύλους κρουζ και 120 βαλλιστικούς πυραύλους, και ότι το 99% αυτών αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στρατηγικό επίτευγμα», είπε σε μια πρωινή δήλωση Τύπου.

«Η ιρανική απειλή συνάντησε την εναέρια και τεχνολογική υπεροχή του Ισραηλινού Στρατού, σε συνδυασμό με έναν ισχυρό μαχητικό συνασπισμό, ο οποίος μαζί αναχαίτισε τη συντριπτική πλειονότητα των απειλών», είπε ο Χαγκάρι.

Και τα 170 drones και οι 30 πύραυλοι κρουζ καταρρίφθηκαν εκτός των συνόρων της χώρας από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και τους συμμάχους της, είπε.

Οι IDF είπε με το σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς Arrow κατάφεραν να καταρρίψουν τη «συντριπτική πλειοψηφία» των 120 βαλλιστικών πυραύλων, αν και ορισμένοι διείσδυσαν στην άμυνα του Ισραήλ και έπληξαν την αεροπορική βάση Νεβατίμ στο νότιο Ισραήλ.

«Όπως μπορείτε να δείτε τώρα, η βάση λειτουργεί και συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά της.

»Στην εικόνα, μπορείτε να δείτε τον διάδρομο προσγείωσης στη Νεβατίμ», είπε, δείχνοντας ζωντανά πλάνα από την αεροπορική βάση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου την Κυριακή το πρωί.

«Το Ιράν πίστευε ότι θα μπορούσε να παραλύσει τη βάση και έτσι να βλάψει τις αεροπορικές μας δυνατότητες, αλλά απέτυχε.

»Τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζουν να απογειώνονται και να προσγειώνονται από τη βάση και φεύγουν για αποστολές επίθεσης και άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων Adir (F-35) που τώρα επιστρέφουν από μια αμυντική αποστολή βάσης και σύντομα θα τα δείτε να προσγειώνονται», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr