Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ μετά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου: Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις στη Γάζα

Ισραήλ μετά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου: Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο κατά της Χαμάς», είναι το μήνυμα του υπουργού του πολεμικού συμβουλιου του Ισραήλ Μπένι Γκαντς, μετά την εντολή που δόθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο στο Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα.

Συγκεκριμένα μετά το πέρας της συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ που ακολούθησε της εντολής του Διεθνούς Δικαστηρίου για παύση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα, η απάντηση ήταν «θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις».

Ο υπουργός του πολεμικού συμβουλίου, Μπένι Γκαντς, υπογράμμισε ειδικότερα, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση, ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο κατά της Χαμάς για τη ασφάλειά του αλλά και για να διασφαλίσει ότι θα επιστραφούν οι όμηροι.

Τόνισε, δε, ότι ο ισραηλινός στρατός θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκαιο και θα προσπαθήσει να αποφύγει τα χτυπήματα στις τάξεις των αμάχων.

«Το κράτος του Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά για να επιστραφούν οι όμηροι και για να είναι ασφαλείς οι κάτοικοί του, οπουδήποτε βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένης και της Ράφα» δήλωσε ο υπουργός σε ειδική ανακοίνωση.

Και ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαϊρ Λαπίντ καταδίκασε επίσης την απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι το Δικαστήριο δεν συνέδεσε την απαίτησή του για τερματισμό των συγκρούσεων με την απαίτηση να απελευθερωθούν οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Λαπίντ, σφοδρός επικριτής του Νετανιάχου, δήλωσε ότι η αποτυχία του Δικαστηρίου να συνδέσει τα δύο ζητήματα είναι «μια ηθική κατάρρευση και μια ηθική καταστροφή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΑΔΜΗΕ: Προχωρά η υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ως τώρα επίθεση κατά του βόρειου Ισραήλ

Η τζιχαντιστική οργάνωση Χαμάς καλεί τις ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ

Η Τουρκία συνεχίζει τον εποικισμό της Εφρίν/Αφρίν στα κατεχόμενα της Β/Δ Συρίας

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε Σύρους στρατιώτες και παραστρατιωτικούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr