Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η “κυβέρνηση” της Ουκρανίας απειλεί με πόλεμο τον Πούτιν!

Η “κυβέρνηση” της Ουκρανίας απειλεί με πόλεμο τον Πούτιν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρχίνοφ, εμφανώς ταραγμένος από την απόφαση της Κριμαίας να αυτονομηθεί από την Ουκρανία και να ενωθεί με τη Ρωσία, απείλησε με “τιμωρία” όσους αποπειραθούν να προβούν σε αποσχιστικές ενέργειες, λέγοντας ταυτόχρονα πως “Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απειλείται στην Κριμαία”.

Ο Α. Τουρχίνοφ κάλεσε τις ένοπλες δυναμεις της Ουκρανίας σε “εγρήγορση”. Ωστόσο, η έκκλησή του αυτή μόνο γέλια προκαλεί στους γνωρίζοντες τα πράγματα, ειδικά εάν σκεφθεί κανείς ότι το 60% των αξιωματικών προέρχονται από τις ρωσόφωνες περιοχές και τα στελέχη του υπουργείου Άμυνας της Οκυρανίας πρόσκεινται όλα στον Β. Γιανουκόβιτς, δηλαδή στον Πούτιν.

Διοικητικά οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χωρίζονται σε τρεις στρατιωτικές περιοχές από τις οποίες οι δύο ελέγχονται 100% από ρωσόφωνους: Η στρατιωτική περιοχή των Καρπαθίων, η Στρατιωτική Περιοχή του Κιέβου, και της Οδησσού. Αυτή του Κιέβου και της Οδησσού επανδρώνεται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από ρωσόφωνους αξιωματικούς.

Στην Κριμαία ρωσόφωνοι διαδηλωτές που πραγματοποιούν διαδηλώσεις αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση της νέας κυβέρνησης του Κιέβου, εξέλεξαν νέο δήμαρχο της Σεβαστούπολης.

Πρόκειται για το Ρώσο επιχειρηματία Αλεξέι Χάλοφ. Η Σεβαστούπολη, το λιμάνι της οποίας αποτελεί την κύρια ναυτική βάση της Ρωσίας για το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, είναι η μοναδική μεγάλη πόλη στην Ουκρανία της οποίας ο δήμαρχος δεν εκλέγεται απ’ ευθείας από τους δημότες αλλά διορίζεται από την κυβέρνηση του Κιέβου.

Ωστόσο, τα πράγματα πλέον στην Κριμαία έχουν κριθεί. Παντού κυματίζει η ρωσική σημαία και η Ευρώπη της Μέρκελ αμήχανη παρακολουθεί τις εξελίξεις. Τα πιστά στο Βερολίνο νεοναζιστικά ουκρανικά τάγματα εφόδου, με τους κατσαπλιάδες αντίστοιχους Ουκρανούς χρυσαυγίτες, πέρα από μπάχαλα στους δρόμους του Κιέβου κι άλλες εγκληματικές ενέργειες είναι βέβαιο ότι θα σκορπίσουν σαν ποντίκια μπροστά στο ρωσικό στρατό, όπως εξάλλου ποντίκια και λαγοί στην επέλαση του Κόκκινου Στρατού είχαν αποδειχθεί και οι SS πρόγονοί τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr