Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Ο “Χαλίφης” τραυματίστηκε αλλά είναι ζωντανός

Ισλαμικό Κράτος: Ο “Χαλίφης” τραυματίστηκε αλλά είναι ζωντανός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμεντ Αλ Αντνάνι (Abu Mohammed al-Adnani) επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι ο “χαλίφης” Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε σε επιδρομή των ΗΠΑ αλλά είναι ζωντανός.

Ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αυτοανακηρυγμένος “χαλίφης” Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι “…είναι ζωντανός, χάρη στον Θεό. Προσευχόμαστε για τη γρήγορη ανάρρωσή του”, ήταν τα λόγια του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι μαχητικά αεροπλάνα τους την Παρασκευή χτύπησαν φάλαγγα με οχήματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ. Δέκα τεθωρακισμένα καταστράφηκαν ολοσχερώς, στα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες των Αμερικανών- επέβαιναν ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους που είχαν προηγουμένως πάρει μέρος σε μια συνάντηση. Οι Αμερικανοί δεν επιβεβαίωσαν ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν ο “χαλίφης”.

Ωστόσο, ιρακινός βουλευτής είπε στο Al Arabiya News, ότι συμμαχικά αεροσκάφη χτύπησαν μια συγκέντρωση ηγετών του Ισλαμικού Κράτους στην Αλ Καΐμ (Al-Qaim) του κατεχόμενου από το Ισλαμικό Κράτος βορειοδυτικού Ιράκ. Δεκάδες σκοτώθηκαν και περισσότεροι τραυματίστηκαν, είπε.

Το νοσοκομείο της Αλ Καΐμ γέμισε από τραυματίες και δεν είχαν που να τους βάλουν.

Το Reuters επικαλείται με τη σειρά του δύο μάρτυρες οι οποίοι είπαν ότι η αεροπορική επιδρομή χτύπησε ένα σπίτι που είχαν συγκεντρωθεί οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους για σύσκεψη, κοντά στην Αλ Καΐμ.

Οι μάρτυρες είπαν επίσης ότι τζιχαντιστές μπήκαν σε ένα νοσοκομείο και το άδειασαν, ώστε να υποδεχτεί τους τραυματίες τους και ότι έβγαλαν στη συνέχεια ντουντούκες στους δρόμους ζητώντας από τους κατοίκους να δώσουν αίμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr