Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θάνατος Ραϊσί: Στις άσχημες καιρικές συνθήκες αποδίδεται η συντριβή του ελικοπτέρου

Θάνατος Ραϊσί: Στις άσχημες καιρικές συνθήκες αποδίδεται η συντριβή του ελικοπτέρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις άσχημες καιρικές συνθήκες οφείλεται η συντριβή του ελικοπτέρου που παρέσυρε στον θάνατο τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, τον περασμένο Μάιο.

Όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες ενημερώθηκαν σχετικά με το πόρισμα της έρευνας, η συντριβή οφείλεται και στο υπερβολικό φορτίο που δυσχέραινε τη δυνατότητα ελιγμών του ελικοπτέρου.

«Αυτό που συνέβη ήταν δυστύχημα»

«Η έρευνα για τη συντριβή του ελικοπτέρου του αγιατολάχ Ραϊσί έχει ολοκληρωθεί…

»Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι αυτό που συνέβη ήταν δυστύχημα», ανέφερε η πηγή στο Fars, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Το χρονικό

Το ελικόπτερο συνετρίβη σε βουνοπλαγιά εν μέσω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών (σ.σ. ομίχλη και βροχή), αναφέρει το πόρισμα, υπογραμμίζοντας πως το υπερβολικό φορτίο δυσχέραινε τη δυνατότητα ελιγμών.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ίδια πηγή στο Fars, η έρευνα έδειξε πως οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ήταν δύο περισσότεροι από τον αριθμό που προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος θεωρείτο σκληροπυρηνικός και πιθανός διάδοχος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, και ο υπουργός Εξωτερικών Χουσεΐν Αμιραμπντολαχιάν ήταν μεταξύ των οκτώ θυμάτων του δυστυχήματος, κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Οι Αμερικανοί κατέρριψαν ιρανικό drone που προσέγγιζε το αεροπλανοφόρο Άμπραχαμ Λίνκολν

Το Ιράν διαψεύδει το τελεσίγραφο Τραμπ – Οι Ιρανοί δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε τρία βασικά αιτήματα

Στο Πεντάγωνο συναντήθηκαν Αμερικανοί με Ισραηλινούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr