ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χακάν Φιντάν απειλεί ότι το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο στην περιοχή

Ο Χακάν Φιντάν απειλεί ότι το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο στην περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κουρδικής καταγωγής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, κατηγόρησε την Πέμπτη 19/9 το Ισραήλ ότι «επεκτείνει τον πόλεμο στο Λίβανο», μετά το κύμα εκρήξεων σε φορητές συσκευές.

«Διαπιστώνουμε ότι το Ισραήλ αρχίζει σταδιακά να εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον του Λιβάνου», δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια συνέντευξής του στο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό TRT που μεταδόθηκε απ’ ευθείας.

«Η κλιμάκωση στην περιοχή είναι ανησυχητική.

»Έχουμε φθάσει στο σημείο όπου, μπροστά σ’ αυτές τις όλο και πιο προκλητικές επιχειρήσεις, το Ιράν, η Χεζμπολάχ και τα στοιχεία που πρόσκεινται σ’ αυτούς δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αντιδράσουν», απείλησε ο Φιντάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη 18/9, στο Αμμάν, απείλησε επίσης ότι «η Ιορδανία δεν εννοεί να μείνει σιωπηλή μπροστά στα ισραηλινά τετελεσμένα, πράγμα που είναι επίσης ανησυχητικό».

«Υπάρχει κίνδυνος πολέμου με εμπλοκή της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και ολόκληρης της περιφέρειας», δήλωσε και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να βάλει ένα τέλος [στα ισραηλινά τετελεσμένα] πριν είναι πολύ αργά».

«Η φανατική κυβέρνηση του Ισραήλ συνεχίζει μια στρατηγική που έχει στόχο να εξαλείψει όλες τις απειλές», απείλησε ο γενίτσαρος νεο-οθωμανός.

«Αυτή η τρέλα δεν ζημιώνει μόνο τους Παλαιστινίους.

»Υποθηκεύει επίσης το μέλλον των Ισραηλινών», σύμφωνα με τον ίδιο.

Πρώην επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, της MIT, ο Κούρδος γενίτσαρος Φιντάν επισήμανε επίσης ότι η έκρηξη με τηλεχειρισμό συσκευών επικοινωνίας, βομβητών και γουόκι-τόκι, είναι «μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνά από τις υπηρεσίες πληροφοριών».

«Η διαφορά εδώ είναι ότι συνέβη σε πολύ μεγάλη κλίμακα.

»Το Ισραήλ διείσδυσε στις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις αγορές της Χεζμπολάχ χάρη σε πληροφορίες από τεχνικά μέσα και από ανθρώπους», εκτίμησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν οπλαρχηγούς της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Γάζα

Ο Νετανιάχου διαμήνυσε στους Τούρκους: ΜΗΝ πλησιάζετε το Ισραήλ! Δεν άκουσαν, τους βομβάρδισε

Σχέδιο Τραμπ για παράδοση όπλων στη Γάζα πριν από τις ισραηλινές εκλογές

Μπαμπάκ Ταγκβαΐ: Οι Ισραηλινοί έπληξαν Τούρκους πράκτορες της MİT και Τούρκους κομάντο κοντά στη Δαμασκό

Ο Τομ Μπάρακ, Αμερικανός Πρέσβης στην Τουρκία, σε δύσκολη θέση λόγω Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr