Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αλβανοί προσπαθούν να φτιάξουν κοινό λεξιλόγιο με τους Κοσοβάρους

Οι Αλβανοί προσπαθούν να φτιάξουν κοινό λεξιλόγιο με τους Κοσοβάρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αλβανική εφημερίδα «Σοτ» πληροφορεί ότι, στο πλαίσιο του έργου «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια», οι συντακτικές ομάδες της Αλβανίας και του Κοσόβου πραγματοποίησαν συνάντηση στην Πρίστινα με θέμα την ιστορία του 20ού αιώνα.

Με επικεφαλής τον καθ. Jusuf Bajraktari, η πρώτη συνεδρίαση των δύο ομάδων με συντονιστές τους καθηγητές Beqir Meta και Fehmi Rexhepi και με τη συμμετοχή των Ibrahim Gashi, Memli Krasniqi, Fitim Rifati dhe Armend Ahmeti, συνήλθε και αντήλλαξε απόψεις, με στόχο την εύρεση ενός κοινού αντιπροσωπευτικού λεξιλογίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ακαδημία Επιστημών, η δεύτερη συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη στην κριτική επιλογή λημμάτων και τη συζήτηση για την εξεύρεση ενιαίου λεξιλογίου-ορολογίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλβανία: Bίαιη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα με αίτημα την παραίτηση Ράμα

Η Γεωργία αποχαιρέτησε τον αναμορφωτή Πατριάρχη Ηλία Β’ – Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο Πατριάρχης δεν απέθανε, αλλά καθεύδει»

Νίκος Δένδιας: Είναι χαρά μας να συνεργαστούμε τώρα με τη Βουλγαρία στον τομέα της Άμυνας

Ο Νίκος Δένδιας με Patriot και F-16 προστατεύει τη Βουλγαρία – Οι Βούλγαροι το ζήτησαν

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιβαλλιστική προστασία της Βουλγαρίας από το Ιράν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr