Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρτυρία γυναίκας Γιαζίντι: Μας βίαζαν μέχρι και δέκα άνδρες (βίντεο)

Μαρτυρία γυναίκας Γιαζίντι: Μας βίαζαν μέχρι και δέκα άνδρες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άμσα είναι 19 ετών και έχει και ένα μωρό. Πιάστηκε όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος στο Σιντζάρ και μεταφέρθηκε στη Μοσούλη, από όπου κατάφερε να αποδράσει με τη βοήθεια ντόπιων σιιτών.

Ο άνδρας της εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια της τη νύχτα της 3ης Αυγούστου, όταν ο πληθυσμός των Γιαζίντι της Σιντζάρ αφέθηκε απροστάτευτος από τους Πεσμεργκά, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μπροστά στην προέλαση του Ισλαμικού Κράτους. Αιχμάλωτη πουλήθηκε ως σκλάβα.

“Μια γυναίκα Γιαζίντι δόθηκε σε δέκα τζιχαντιστές. Μας πουλούσαν για 10 ή δώδεκα δολάρια. Ποιος θα μπορούσε να ανεχθεί μια τέτοια συμπεριφορά; Μπορεί ο Θεός να το επιτρέπει; Είναι ντροπή να βιάζεις μια γυναίκα, αλλά όταν τη βιάζουν δέκα άνδρες τότε τι είναι; Είναι κτήνη, δεν είναι άνθρωποι. Εξαιτίας τους ζω συνεχώς μέσα στον φόβο”, λέει η Άμσα.

Οι τζιχαντιστές βίασαν τις γυναίκες Γιαζίντι. Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές εισπράττουν μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση όταν βιαιοπραγούν πάνω στους Γιαζίντι.

“Πριν τρεις ημέρες μίλησα με τη μητέρα μου. Είχε θάψει το κινητό της ώστε κανείς να μην μπορεί να το βρει. Οι τζιχαντιστές ψάχνουν για κινητά τηλέφωνα και εάν βρουν κάποιο πάνω σου, σε εκτελούν με μια σφαίρα στο κεφάλι. Νομίζω ότι πρέπει να βρήκαν το κινητό της αδελφής μου, γιατί δεν με έχει πάρει τηλέφωνο εδώ και δώδεκα ημέρες”, πρόσθεσε η Άμσα.

Πολλές γυναίκες των Γιαζίντι επέλεξαν να αυτοκτονήσουν από το να πουληθούν σκλάβες, ενώ όσες είχαν παιδιά τους τα πήραν και τα έστειλαν σε ισλαμιστικά σχολεία στη Μοσούλη.

Δείτε το ρεπορτάζ από το Euronews:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr