Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεύτερο χαστούκι στην Αλβανία από την Σερβία

Δεύτερο χαστούκι στην Αλβανία από την Σερβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δεύτερο χαστούκι στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα το έδωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Μετά την προκλητική τοποθέτηση του Έντι Ράμα που έθεσε θέμα Κοσόβου μέσα στο Βελιγράδι, ο Πρόεδρος της Σερβίας αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε πει πως το Κόσοβο «είναι ανεξάρτητο και αυτό αποτελεί μία μη αντιστρέψιμη πραγματικότητα που δεν αλλάζει».

Τότε ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, του είχε δώσει το πρώτο χαστούκι.

«Δεν περίμενα ποτέ τέτοια προβοκατόρικη ενέργεια από τον κύριο Ράμα, να μιλήσει για το Κόσοβο, γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι σχέση έχει να κάνει αυτός με το Κόσοβο. Του απαντώ μόνο και μόνο γιατί δεν επιτρέπω σε κανέναν να καταχράται τη φιλοξενία μας και ως επισκέπτης να προσπαθεί να μας ταπεινώσει, μιλώντας για το Κόσοβο μέσα στο Βελιγράδι. Για τη Σερβία, το Κόσοβο είναι αναπόσπαστο τμήμα της και δεν έχει καμιά σχέση με την Αλβανία, ούτε πρόκειται να έχει» του είχε απαντήσει σε υψηλούς τόνους, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Το δεύτερο χαστούκι ήρθε σήμερα αφού ο πρόεδρος της χώρας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, αρνήθηκε να συναντηθεί τον Ράμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου από το προεδρικό γραφείο του Τόμισλαβ Νίκολιτς, η συμπεριφορά του Ράμα «ήταν αναμενόμενη», ενώ ο Νίκολιτς διερωτήθηκε: «Τι να πω με έναν ανεύθυνο πολιτικό;».

«Η Σερβία εδώ και 2,5 χρόνια η χώρα προσπαθεί να βοηθήσει τα Βαλκάνια να γίνουν μία ευημερούσα περιοχή στην Ευρώπη, αλλά όσο υπάρχουν ανεύθυνοι πολιτικοί όπως ο Έντι Ράμα, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα είναι δύσκολο εγχείρημα, γεμάτο προκλήσεις» κατέληξε ο Σέρβος Πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr