Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD

Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD για να «υπερασπιστούν το Ισραήλ».

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα την Κυριακή 13/10 την ανάπτυξη THAAD στο Ισραήλ, το οποίο θα χειρίζεται ο αμερικανικός στρατός στο Ισραήλ, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν «εξουσιοδότησε την ανάπτυξη μιας συστοιχίας πυραύλων THAAD και μιας ομάδας στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ στο Ισραήλ για να βοηθήσει στην ενίσχυση της αεράμυνας του Ισραήλ μετά τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου και ξανά την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πατ Ράιντερ σε ανακοίνωσή του.

Μια συστοιχία THAAD είχε ήδη αναπτυχθεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου 2023 και προηγουμένως το 2019, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.

Την είδηση μετέδωσε αρχικά η Wall Street Journal, ενώ ήδη από το Σάββατο 12/10 ισραηλινά Μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλύψει την κίνηση αυτή της Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι αυτή έρχεται εν μέσω προετοιμασιών για μια αναμενόμενη ισραηλινή στρατιωτική δράση κατά του Ιράν – απάντηση στην πρόσφατη ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ.

Το σύστημα THAAD, ικανό να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους εκτός της γήινης ατμόσφαιρας, θα λειτουργεί σε συντονισμό με το αμυντικό σύστημα «Arrow» του Ισραήλ.

Και τα δύο συστήματα μπορούν να μοιράζονται καθήκοντα αναχαίτισης σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας ένα κρίσιμο επίπεδο προστασίας σε περίπτωση ιρανικού πυραυλικού πλήγματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr