Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ στέλνουν βομβαρδιστικά Β-52, μαχητικά και συστήματα αντιμετώπισης βαλλιστικών πυραύλων στη Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ στέλνουν βομβαρδιστικά Β-52, μαχητικά και συστήματα αντιμετώπισης βαλλιστικών πυραύλων στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενόψει των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ στέλνουν πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις και μέσα στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, ο στρατηγός ε.α. Λόιντ Όστιν, η κυβέρνηση Μπάιντεν «συνεχίζει να καθιστά σαφές ότι εάν το Ιράν, εταίροι του ή οργανώσεις προσκείμενες σ’ αυτό εκμεταλλευτούν αυτή τη στιγμή για να στοχοποιήσουν το (στρατιωτικό) προσωπικό ή συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή», η Ουάσιγκτον «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί τους ανθρώπους μας», τονίζεται στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Στα μέσα που θα αναπτυχθούν στην περιοχή συμπεριλαμβάνονται συστήματα αντιμετώπισης βαλλιστικών πυραύλων, μαχητικά, βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας B-52 και άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη.

Οι ΗΠΑ είναι ο κυριότερος σύμμαχος σε διεθνές επίπεδο του Ισραήλ, που λέει ότι διεξάγει πόλεμο εναντίον του Ιράν και των συμμάχων του στην περιοχή, ξεκινώντας από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου 2023.

Ο πόλεμος έχει πλέον εξαπλωθεί στον Λίβανο εναντίον της Χεζμπολάχ από την 23η Σεπτεμβρίου.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν την 26η Οκτωβρίου, σε αντίποινα για την ομοβροντία κάπου 200 πυραύλων που εξαπέλυσε η Ισλαμική Δημοκρατία εναντίον της ισραηλινής επικράτειας την 1η Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να επαναφέρουν τον διάλογο μεταξύ στρατιωτικών υψηλού επιπέδου

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post του Τζεφ Μπέζος

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr