ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τουρκία,


















































ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν
Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν - Το Ισραήλ αντιδρά
Άγριο φονικό στην Καλλιθέα με νεκρό έναν 15χρονο - Ήταν γνώριμος των Αρχών
Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν
Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε μήνυμά του, με αφορμή την επέτειο ανακήρυξης του Ψευδοκράτους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζει ότι η 15η Νοεμβρίου 1983 δεν είναι μόνο μια θλιβερή ημερομηνία.
Είναι, εξηγεί, η απόπειρα νομιμοποίησης της τουρκικής κατοχής, αλλά και της ληξιαρχικής διχοτόμησης της Κύπρου, «κάτι το οποίο ποτέ δεν θα επιτρέψουμε και ποτέ δεν θα δεχθούμε».
«Η πολυετής προσπάθεια της Τουρκίας για πολιτική και διπλωματική νομιμοποίηση του μορφώματος που δημιούργησε και συντηρεί στα κατεχόμενα, παραμένει χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα», συμπληρώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τονίζοντας πως, «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το μόνο νόμιμο κράτος στην Κύπρο και η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η μόνη αναγνωρισμένη Αρχή στην κυπριακή επικράτεια, η οποία –και αυτό δεν πρέπει ποτέ να το λησμονούμε- εδώ και 20 χρόνια είναι αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαϊκής επικράτειας.
»H παρανομία δεν παράγει Δίκαιο».
Παράλληλα, ο Κύπριος Πρόεδρος, δεν παραλείπει υπενθυμίσει την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς «στην προσπάθεια για δημιουργία των προϋποθέσεων για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, με ζητούμενο την απελευθέρωση της χώρας μας από τα κατοχικά στρατεύματα και την επανένωσή της, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».























































