Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτιμήσεις για Συρία: Το Ισραήλ λέει ότι, «η κατάρρευση του συριακού καθεστώτος θα μπορούσε να οδηγήσει σε χάος»

Εκτιμήσεις για Συρία: Το Ισραήλ λέει ότι, «η κατάρρευση του συριακού καθεστώτος θα μπορούσε να οδηγήσει σε χάος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη φωτογραφία (πάνω) Σύροι στρατιώτες ή φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί το πρωί της Κυριακής 1/12 στη Χάμα

♦ Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποίησε επείγουσα συνάντηση ασφαλείας το Σαββατοκύριακο για να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία με ανώτατα στελέχη Ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Channel 12, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι οι ιρανικές υποδομές στη Συρία έχουν υποστεί ζημιές και πολλά από τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν περιέλθει στα χέρια των τζιχαντιστών.

♦ Η προσοχή της Χεζμπολάχ αναμένεται να στραφεί στη Συρία για την προστασία του καθεστώτος Άσαντ.

Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα η Χεζμπολάχ να τηρήσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ.

Επιπλέον, η ελευθερία δράσης του Ισραήλ στη Συρία είναι πιθανό να επεκταθεί.

♦ Ωστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι Ασφαλείας προειδοποίησαν ότι η κατάρρευση του συριακού καθεστώτος θα μπορούσε να οδηγήσει σε χάος και πιθανές στρατιωτικές απειλές κατά του Ισραήλ.

Το Ισραήλ γνωρίζει επίσης ότι η Ρωσία επενδύει σημαντικούς πόρους για να διατηρήσει την κυριαρχία του Άσαντ.

Πιέσεις στην Τουρκία να περιορίσει τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της και την αποστολή υψηλόβαθμων στρατηγών για να επιβλέπουν τις μάχες στη Συρία.

Το Ιράν στέλνει επίσης παραστρατιωτική δύναμη στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν εγκατέστησε νέο ραντάρ στα βόρειά του για τον φόβο του Ισραήλ

Εκτίμηση SOUTH FRONT: Ο πόλεμος στη Συρία απέχει πολύ από το τέλος του

Τζιχαντιστής ηγέτης Συρίας: «Δεν θα είμαστε πλέον αγωγός για ιρανικά όπλα»

Συρία: Εντολοδόχος πράκτορας της Τουρκίας ο νέος αρχηγός της συριακής Μυστικής Αστυνομίας

Οι Κούρδοι (SDF) πρότειναν συνεργασία ασφαλείας στους τζιχαντιστές (HTS) της Δαμασκού για να βρεθούν οι προβοκάτορες που βάζουν βόμβες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr