ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντ. Τραμπ: Απέλαση φοιτητών υποστηρικτών της Χαμάς

Ντ. Τραμπ: Απέλαση φοιτητών υποστηρικτών της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που επιτρέπει την απέλαση αλλοδαπών φοιτητών που υποστηρίζουν τη Χαμάς.

Το διάταγμα δίνει εντολή στους αρμόδιους για τη χορήγηση φοιτητικών θεωρήσεων να διασφαλίζουν ότι οι αιτούντες δεν είναι εχθρικοί προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους πολίτες τους, τις Αρχές, τα θεσμικά όργανα ή τον πολιτισμό τους, και ότι δεν υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Από Αμερικανούς πολίτες γίνεται έκκληση να κατατεθούν καταγγελίες για αλλοδαπούς φοιτητές και μέλη διδακτικού προσωπικού που υποστηρίζουν τη Χαμάς.

Διωγμός των φιλο-τζιχαντιστών

Ένα εκτελεστικό διάταγμα που υπεγράφη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να στοχεύει, μεταξύ άλλων, αλλοδαπούς που συμμετείχαν σε αντιισραηλινές διαδηλώσεις που σάρωσαν τη χώρα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, και οι οποίες περιλάμβαναν μερικές φορές υποστήριξη προς την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση.

Το Εκτελεστικό Διάταγμα για την «Προστασία των ΗΠΑ από Ξένους Τρομοκράτες και Άλλες Απειλές Εθνικής Ασφάλειας» ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι «σε εγρήγορση» κατά την έκδοση θεωρήσεων σε αλλοδαπούς και να διασφαλίζει ότι όσοι εγκρίνονται «δεν σκοπεύουν να βλάψουν Αμερικανούς ή τα εθνικά μας συμφέροντα».

Το διάταγμα, που υπεγράφη από τον Τραμπ λίγο μετά την ορκωμοσία του, απαιτεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διασφαλίζει ότι οι αλλοδαποί «δεν φέρουν εχθρικές στάσεις προς τους πολίτες, τον πολιτισμό, την κυβέρνηση, τα θεσμικά όργανα ή τις ιδρυτικές αρχές της χώρας μας και δεν προωθούν, βοηθούν ή υποστηρίζουν καθορισμένους ξένους τρομοκράτες ή άλλες απειλές για την εθνική μας ασφάλεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr