ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

















































Ο Νετανιάχου σκοπεύει να καταγγείλει την Τουρκία στον Τραμπ
Συρία: Το τζιχαντιστικό καθεστώς της Δαμασκού επιτέθηκε στους Κούρδους στο Χαλέπι
Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν Ρώσους στρατιώτες να «ακονίζουν μαχαίρια για κανιβαλισμό» λόγω έλλειψης εφοδίων
Τουρκία: Συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα το Falcon 50 που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ της Δυτ. Λιβύης
Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους - Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αμερικανικές επιδρομές κατά στόχων των Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ.
Νωρίτερα, το δίκτυο Al Masirah TV των Χούτι μετέδωσε ότι επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά της πρωτεύουσας Σαναά, χωρίς άλλα στοιχεία.
Στην Υεμένη, το υπουργείο Υγείας των Χούτι ανακοίνωσε στο «Χ» ότι τουλάχιστον εννέα πολίτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν από τις αμερικανικές επιδρομές στην Σαναά.
«Ο χρόνος σας τελείωσε και οι επιθέσεις σας πρέπει να σταματήσουν, αρχής γενομένης από σήμερα.
»Αν όχι, η κόλαση θα πέσει επάνω σας και δεν θα έχετε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα απευθυνόμενος στους φιλοϊρανούς αντάρτες Χούτι της Υεμένης.
Απευθυνόμενος δε προς το Ιράν έγραψε:
«Η υποστήριξη προς τους τρομοκράτες Χούτι πρέπει να σταματήσει αμέσως».
Οι αμερικανικές επιθέσεις πραγματοποιούνται λίγες ημέρες αφού οι Χούτι ανακοίνωσαν σχέδια για την επανάληψη των επιθέσεων κατά ισραηλινών πλοίων που πλέουν στην Ερυθρά, την Αραβική Θάλασσα, το Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και τον Κόλπο του Αντεν, τερματίζοντας την ανάπαυλα που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο μαζί με την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.
Οι Χούτι εξαπέλυσαν περισσότερες των 100 επιθέσεις κατά πλοίων από τον Νοέμβριο του 2023 σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, διαταράσσοντας την διεθνή ναυσιπλοΐα και αναγκάζοντας τις ναυτιλιακές εταιρείες να επιλέγουν μακρύτερες και περισσότερο κοστοβόρες θαλάσσιες οδούς.






















































