Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν μίλησε με τον Τραμπ και του ζήτησε F-16 και F-35

Ο Ερντογάν μίλησε με τον Τραμπ και του ζήτησε F-16 και F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την άρση των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία βάσει του νόμου CAATSA ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε στον Τραμπ ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αγοράς μαχητικών αεροσκαφών F-16 και να επανενταχθεί η Τουρκία στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ώστε να αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας:

«Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως δύο σύμμαχοι, θα προωθήσουν τη συνεργασία τους με αλληλεγγύη, προσανατολισμό στα αποτελέσματα και ειλικρίνεια στη νέα περίοδο.

»Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις καθιστούν αναγκαία την αύξηση των διαβουλεύσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για όλα τα θέματα, ότι υποστηρίζει τα αποφασιστικά και άμεσα βήματα πρωτοβουλίας του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ότι η Τουρκία έχει προσπαθήσει για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη από την αρχή του πολέμου και θα συνεχίσει να το κάνει.

»Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τις δύο χώρες να συμβάλουν από κοινού στην άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη Συρία, να καταστεί λειτουργική η νέα κυβέρνηση και για την ομαλοποίηση, η οποία θα επιτρέψει στους Σύρους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

»Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένονται βήματα από τις ΗΠΑ τη νέα περίοδο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με κατανόηση που λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Τουρκίας και ότι για να βελτιωθεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν οι κυρώσεις CAATSA, η διαδικασία προμήθειας των F-16 και η επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποκάλυψη Politico: Πυρηνική συνεργασία Γαλλίας και Ρωσίας στη Γερμανία εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Τελεσίγραφο Νετανιάχου στην Τουρκία: «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, τους λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί»

Ρώσος στρατηγός ανατινάχτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Η Ρωσία στο πλευρό της Βενεζουέλας, διαβεβαίωσε ο Λαβρόφ

Η Ούρσουλα τώρα ασχολείται και με την Γροιλανδία και την ασφάλεια της Αρκτικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr