ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλ. Πούτιν: Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών στην Αρκτική θα αυξηθεί

Βλ. Πούτιν: Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών στην Αρκτική θα αυξηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Διεθνές Αρκτικό Φόρουμ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία υποτίθεται ότι ποτέ δεν απείλησε κανέναν στην Αρκτική, ωστόσο πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της», καθώς ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός στην περιοχή εντείνεται, σύμφωνα με το Sky News.

«Ο αριθμός των στρατιωτών στην Αρκτική θα αυξηθεί», δήλωσε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία «ανησυχεί» για το γεγονός ότι τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ θεωρούν την πολική βόρεια περιοχή ως «βάση για πιθανές συγκρούσεις».

«Αναπτύσσουμε τις δυνατότητές μας αντίδρασης, αναβαθμίζοντας τη στρατιωτική μας υποδομή.

»Και δεν θα επιτρέψουμε παραβιάσεις της κυριαρχίας της χώρας μας… θα προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Ταυτόχρονα, υπαινίχθηκε τη συνεργασία της Ρωσίας στην Αρκτική με «φιλικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών κρατών».

«Είμαι σίγουρος ότι ο καιρός για τέτοια έργα θα έρθει σίγουρα», είπε.

Τα ρωσικά ενεργειακά έργα στην Αρκτική έχουν μεγάλη γεωπολιτική σημασία, βοηθούν στην ανάπτυξη της στρατιωτικής υποδομής της Ρωσίας στην περιοχή και αυξάνουν τη στρατηγική της βαρύτητα.

Από τη δεκαετία του 2010, η Ρωσία ανακατασκευάζει ενεργά στρατιωτικές βάσεις και χτίζει νέες εγκαταστάσεις κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού.

Μέσα από τα έργα Yamal LNG και Arctic LNG 2, η Ρωσία επιδιώκει να ελέγξει τις παγκόσμιες ενεργειακές αγορές.

Χρησιμοποιώντας τα κέρδη από την αρκτική εξόρυξη, η χώρα ενισχύει τη στρατιωτική της ισχύ, δημιουργώντας απειλές για τη διεθνή ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία-εκλογές: Η «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν οδεύει προς άνετη επικράτηση

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Πώς Ρωσία, Κίνα και Κατάρ πείθουν τη Δύση να στραφεί εναντίον του εαυτού της

Σαουδική Αραβία: Καπνός στο αεροδρόμιο του Ριάντ – Στις φλόγες δεξαμενή της «Αράμκο»

Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr