Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα… μικρομέγαλα: Η Μελόνι τηλεφωνιέται με τον Ερντογάν και συζητάνε για την Ουκρανία

Τα… μικρομέγαλα: Η Μελόνι τηλεφωνιέται με τον Ερντογάν και συζητάνε για την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Τρίτης 13/05 η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνεται, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις διπλωματικές δυνατότητες επανέναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, στον απόηχο της πρόθεσης της Άγκυρας να φιλοξενήσει σχετικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

Και οι δύο πλευρές, όπως σημειώνεται, επανέλαβαν την υποστήριξή τους σε μια «δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη» για την Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της Ρώμης αναφέρει ακόμη ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τις προσπάθειες της Άγκυρας υπέρ μιας διαπραγματευτικής επίλυσης της σύρραξης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Ρωσία να ανταποκριθεί θετικά -όπως έχει ήδη πράξει η Ουκρανία- στην πρόσκληση για συμμετοχή σε συνομιλίες κορυφής.

Η Μελόνι φέρεται, επίσης, να κάλεσε τη Μόσχα να αποδεχθεί πρόταση για πλήρη και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός διάρκειας 30 ημερών, ως έμπρακτο δείγμα πρόθεσης για ειρήνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν για Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Φιλοπαλαιστινιακό Καραβάνι και Πορεία προς τη Γάζα: Τους μπλόκαραν σε Λιβύη και Αίγυπτο

Ο Ερντογάν στο πλευρό του Ιράν και κατά του Ισραήλ

Ο Χαλίφα Χάφταρ της Ανατ. Λιβύης (Κυρηναϊκή) χτύπησε τους συμμάχους των Τούρκων στο Σουδάν

Ο Νετανιάχου διαμήνυσε στον Ερντογάν: «Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν θα αναβιώσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr