


Αεροσκάφος της Air India συνετρίβη το πρωί της Πέμπτης 12/06, σε περιοχή όπου βρισκόταν φοιτητική εστία, στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 290 σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των Αρχών.
Θαύμα αποτελεί η ανάσυρση ενός 40χρονου Βρετανού επιζώντα [φωτογραφία], από τα συντρίμμια.
Το Boeing 787 Dreamliner, κατέπεσε, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, από το Διεθνές Αεροδρόμιο Sardar Vallabhbhai Patel για το Γκάτγουϊκ του Λονδίνου.
Λίγα λεπτά μετά την απογείωση, το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου «Mayday» προς τον Πύργο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (ATC).
Ωστόσο, το αεροσκάφος διέκοψε κάθε επικοινωνία λίγο αργότερα και δεν απάντησε σε επανειλημμένες κλήσεις του ATC.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πτήση συνετρίβη σε φοιτητική εστία για σπουδαστές ιατρικής στο B.J. Medical College του Αχμενταμπάντ, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε φοιτητές ιατρικής και τραυματίζοντας σχεδόν 50.
Αυτό ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Ενώσεων της Ινδίας, ενός εθνικού φορέα που εκπροσωπεί τους ειδικευόμενους γιατρούς σε όλη τη χώρα.
Η αιτία της τραγωδίας παραμένει ασαφής, αλλά ειδικοί λένε στο BBC Verify ότι ενδέχεται να υπήρχε πρόβλημα στα φτερά του αεροπλάνου.
Εντωμεταξύ, σαν από θαύμα, από τα συντρίμμια του αεροπλάνου ανασύρθηκε ζωντανός Βρετανός επιβάτης.
Όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI, ο αστυνομικός διευθυντής του Αχμενταμπάντ ο άνδρας βρισκόταν στη θέση 11Α του Boeing.
Σύμφωνα με το δηλωτικό της πτήσης πρόκειται για τον Βισβάς Κουμάρ Ραμές, που νοσηλεύεται.
Τα ινδικά Mέσα Eνημέρωσης λένε ότι μίλησαν μαζί του, στο νοσοκομείο.
«Τριάντα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια το αεροπλάνο συνετρίβη. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα» φέρεται να είπε ο Βισβάς.