Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κούρδος γενίτσαρος Φιντάν και ο Σύρος τζιχαντιστής ΥΠΕΞ της Δυτ. Συρίας κατηγόρησαν το Ισραήλ

Ο Κούρδος γενίτσαρος Φιντάν και ο Σύρος τζιχαντιστής ΥΠΕΞ της Δυτ. Συρίας κατηγόρησαν το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αυτοανακηρηγμένος υπουργός Εξωτερικών της τζιχαντιστικής «μεταβατικής κυβέρνησης» της Δυτ. Συρίας, Ασάαντ αλ-Σαϊμπάνι, και ο κουρδικής καταγωγής «τουρκεμένος» υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, κατηγόρησαν την Τετάρτη 13/08 το Ισραήλ ότι επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη Συρία και να υποκινήσει αναταραχές, ενώ τόνισαν τη σημασία της ενότητας και της συμπερίληψης για όλες τις συριακές κοινότητες.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα -όπου ο Αλ-Σαϊμπάνι συνοδευόταν από τους τζιχαντιστές υπουργούς Άμυνας της Δυτ. Συρίας και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών- ο Φιντάν δήλωσε ότι υπάρχουν ισραηλινές προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποδυνάμωση της Συρίας και τη δημιουργία χάους στο εσωτερικό της.

Ο Αλ-Σαϊμπάνι προειδοποίησε ότι η Συρία αντιμετωπίζει προκλήσεις εξίσου επικίνδυνες με εκείνες των προηγούμενων ετών, με κυριότερες τις ισραηλινές παρεμβάσεις και επιθέσεις που απειλούν τη σταθερότητα της Συρίας και ολόκληρης της περιοχής.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη βία στη Σουέιντα, τόνισε ότι η Σουέιντα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Συρίας και οι κάτοικοί της είναι αδιαχώριστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού της συριακής εθνότητας.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι για παραβιάσεις στη Σουέιντα και αλλού, υπογραμμίζοντας ότι το συριακό κράτος είναι ο εγγυητής της προστασίας όλων των πολιτών του.

Από την πλευρά του, ο Φιντάν επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας υπέρ της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και της προστασίας των δικαιωμάτων όλων των συνιστωσών του συριακού λαού, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω όπλων, απειλών ή κατοχής εδαφών.

Προφανώς για τον Φιντάν μάλλον είναι «ειρηνευτική» αποστολή η τουρκική κατοχή σε εδάφη της βόρειας Συρίας. Πόσο αναίσχυντοι υποκριτές οι νεο-οθωμανοί και τα «τσιράκια» τους. Φταίνε και όσοι τους ανέχονται.

Λεπτομέρεια στη φωτογραφία, η σημαία του καθεστώτος της Δυτ. Συρίας είναι εμφανώς μικρότερη της τουρκικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr