ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Γιούρι Ουσακόφ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία, Ρωσία,

















































Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ
Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ
Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία
Δικογραφία κατά αγροτών που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια στα Γιάννενα
Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μέσα από ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε μια αποτίμηση των κρίσιμων συναντήσεων στον Λευκό Οίκο, ενώ επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Στο τέλος των συναντήσεων, τηλεφώνησα στον Πρόεδρο Πούτιν και άρχισα τις προετοιμασίες για μια συνάντηση, σε τοποθεσία που θα καθοριστεί, μεταξύ του Προέδρου Πούτιν και του Προέδρου Ζελένσκι», γράφει.
«Μετά τη συνάντηση αυτή, θα πραγματοποιήσουμε μια τριμερή συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι δύο Πρόεδροι και εγώ».
Ο Τραμπ αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια των σημερινών συνομιλιών συζητήθηκαν οι εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, οι οποίες, όπως λέει, «θα παρέχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
Μάλιστα, το γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο Πούτιν είπε στον Τραμπ ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Ζελένσκι.
Ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, με ανάρτηση στο Telegram έδωσε την πρώτη τοποθέτηση της Μόσχας για το τηλεφώνημα Τραμπ στον Πούτιν:
– Ο Τραμπ ενημέρωσε τον Πούτιν για τις συζητήσεις στον Λευκό Οίκο με τον Ζελένσκι και τους Ευρωπαίους ηγέτες.
– Ο Πούτιν και ο Τραμπ «εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη συνέχιση των απευθείας διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη ρωσική και την ουκρανική αντιπροσωπεία. Σε αυτό το πλαίσιο, συζήτησαν την ιδέα να εξερευνήσουν την πιθανότητα για υψηλότερο επίπεδο αντιπροσώπων της Μόσχας και του Κιέβου στις συνομιλίες, ιδιαίτερα εκείνων που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες απευθείας συζητήσεις».
– Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επαφή για το ουκρανικό και άλλα επείγοντα ζητήματα της διεθνούς και διμερούς ατζέντας».
– Ο Πούτιν «τόνισε ξανά τη σημασία των προσπαθειών που προσωπικά έχει αναλάβει ο Ντόναλντ Τραμπ στην αναζήτηση λύσεων που θα οδηγήσουν σε μόνιμη επίλυση στην Ουκρανία. Η συζήτηση ήταν ειλικρινής και ιδιαίτερα εποικοδομητική».






















































