ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Αζερμπαϊτζάν έτοιμο να συμμετάσχει με στρατεύματα στη Δύναμη Σταθεροποίησης της Γάζας

Το Αζερμπαϊτζάν έτοιμο να συμμετάσχει με στρατεύματα στη Δύναμη Σταθεροποίησης της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι με γνώση του θέματος δήλωσαν στους Times of Israel ότι το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησε να συνεισφέρει στρατεύματα σε μια Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης (International Stabilization Force – ISF), η οποία θα συμβάλει στην ασφάλεια της Λωρίδας της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου.

Μέχρι σήμερα, η Ινδονησία ήταν η μόνη χώρα που δεσμεύτηκε δημοσίως για τη συνεισφορά στρατευμάτων στην ISF, δηλώνοντας ότι θα αποστείλει 20.000 στρατιώτες στο πλαίσιο μιας αποστολής υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τρεις πηγές, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνομιλίες και με άλλες χώρες, εξασφαλίζοντας κατ’ ιδίαν μια παρόμοια δέσμευση από το Αζερμπαϊτζάν.

Οι πρεσβείες του Αζερμπαϊτζάν στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ δεν ανταποκρίθηκαν σε επανειλημμένα αιτήματα για σχολιασμό.

Το ενδεχόμενο συμμετοχής της Τουρκίας

Κατά τη διάρκεια μιας πολυμερούς συνάντησης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan) ενημέρωσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) ότι και η Άγκυρα ήταν έτοιμη να στείλει δυνάμεις στη Γάζα, όπως αναφέρουν δύο πηγές με γνώση των γεγονότων.

Παρόλα αυτά, παραμένει ασαφές εάν το Ισραήλ θα επιτρέψει την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στη Γάζα, εν μέσω της κατάρρευσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr