Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ήραν τις κυρώσεις κατά του Αχμάντ αλ-Σαράα (Γκολάνι) της Συρίας

Οι ΗΠΑ ήραν τις κυρώσεις κατά του Αχμάντ αλ-Σαράα (Γκολάνι) της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήραν τις κυρώσεις κατά του μεταβατικού Προέδρου της Συρίας, τζιχαντιστή ηγέτη Αχμάντ αλ-Σαράα (Ahmad al-Sharaa), μία ημέρα μετά την αντίστοιχη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται ενόψει της συνάντησής του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Αλ-Σαράα, η ένοπλη τζιχαντιστική οργάνωση του οποίου, Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), ανέτρεψε το καθεστώς του επί μακρόν ηγέτη Μπασάρ αλ-Άσαντ (Bashar al-Assad), συνδεόταν για πολλά χρόνια με την αλ-Κάιντα και είχε επικηρυχθεί ως τρομοκράτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήραν τις χαρακτηριστικές τους αποφάσεις περί «Ειδικά Καθορισμένου Παγκόσμιου Τρομοκράτη» τόσο για τον Αλ-Σαράα όσο και για τον υπουργό Εσωτερικών της Συρίας, Ανάς Χαττάμπ (Anas Khattab).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr