Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Βέρνη θα σταλούν χαμένα αριστουργήματα που είχαν κατασχέσει Ναζί

Στη Βέρνη θα σταλούν χαμένα αριστουργήματα που είχαν κατασχέσει Ναζί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάνω από δύο χρόνια μετά την ανακάλυψη χαμένων αριστουργημάτων που είχαν κατασχέσει Ναζί από τους εβραϊκής καταγωγής ιδιοκτήτες τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Γερμανοί αξιωματούχοι και ένα μουσείο της Ελβετίας αναμένεται να ανακοινώσουν τη Δευτέρα ότι οι πίνακες θα σταλούν στη Βέρνη.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου τέχνης της ελβετικής πρωτεύουσας ανακάλυψαν τον Μάιο ότι ο Κορνήλιο Γκούρλιτ παραχωρούσε, στη διαθήκη του, τη συλλογή 1.280 έργων τέχνης που κρατούσε κρυμμένα επί δεκαετίες. Τη συλλογή ανακάλυψαν ελεγκτές της εφορείας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους στο διαμέρισμα του Γκούρλιτ στο Μοναχό το 2012.

Ο Γκούρλιτ απεβίωσε τον Μάιο σε ηλικία 81 ετών. Ανάμεσα στα έργα που ανακαλύφθηκαν περιλαμβάνονται πίνακες του Σαγκάλ και του Πικάσο.

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο έχει προειδοποιήσει το μουσείο για πληθώρα μηνύσεων εάν αποδεχτεί τα έργα αυτά. Προκειμένου να περιοριστούν ορισμένοι νομικοί κίνδυνοι, το μουσείο έχει τη δυνατότητα να αφήσει κάποια από τα έργα στη Γερμανία έως ότου προσδιοριστεί η προέλευσή τους, μετέδωσαν ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας, Μόνικα Γκρούτερς και ο Κριστόφ Σόμπλιν, πρόεδρος του συμβουλίου του μουσείου, πρόκειται να δώσουν τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους για την απόφαση αυτή, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr