ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία και Ιράν καταδίκασαν την αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Ρωσία και Ιράν καταδίκασαν την αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία και το Ιράν συγκαταλέγονται μεταξύ των πολλών κρατών που αντέδρασαν άμεσα στις στρατιωτικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βενεζουέλα, καθώς και στην ανακοίνωση του Προέδρου Τραμπ για τη σύλληψη του ηγέτη της λατινοαμερικανικής χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Το Ιράν καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» της Βενεζουέλας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωσή του που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «πράξη ένοπλης επιθετικότητας κατά της Βενεζουέλας», τονίζοντας πως το γεγονός αυτό «προκαλεί βαθιά ανησυχία και είναι καταδικαστέο».

«Τα προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογηθούν τέτοιες ενέργειες είναι αβάσιμα», αναφέρει η ανακοίνωση, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για την αποτροπή «περαιτέρω κλιμάκωσης», την έναρξη διαλόγου, ενώ υποστηρίζει και τα αιτήματα για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε χρηματοπιστωτικά δίκτυα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Χαμάς με έδρα την Τουρκία και τη Βρετανία

Τραμπ: Η Σαουδική Αραβία πρέπει να προσχωρήσει στις Συμφωνίες του Αβραάμ για να λάβει πυρηνική συμφωνία

Ρούμπιο: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα μέχρι να λογικευτεί»

Ιράν: Απειλές για ολικό ενεργειακό μπλακάουτ στον Κόλπο – Ναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ

Μυστικές υπηρεσίες ερευνούν εάν η Ρωσία «καθοδηγεί» ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr