ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Οι πετρελαϊκές εταιρείες -και όχι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι- θα ανασυγκροτήσουν τον ενεργειακό τομέα της Βενεζουέλας

Τραμπ: Οι πετρελαϊκές εταιρείες -και όχι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι- θα ανασυγκροτήσουν τον ενεργειακό τομέα της Βενεζουέλας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες είναι έτοιμες να αποκαταστήσουν και να ανοικοδομήσουν τις υπό κατάρρευση ενεργειακές υποδομές της Βενεζουέλας, απαλλάσσοντας τους Αμερικανούς φορολογούμενους από το σχετικό κόστος.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων εντός του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One, ο ίδιος εξήγησε ότι η άλλοτε πανίσχυρη πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας έχει καταστεί «σκουριασμένη», «κατεστραμμένη» και σε μεγάλο βαθμό μη λειτουργική, μετά από χρόνια παραμέλησης και κρατικών κατασχέσεων.

«Έκλεψαν το πετρέλαιό μας», δήλωσε ο Τραμπ.

«Πήραν τις υποδομές μας και τώρα τα πάντα έχουν σαπίσει και παρακμάσει».

Ο Τραμπ ανέφερε ότι οι εταιρείες πετρελαίου προετοιμάζονται να επενδύσουν δισεκατομμύρια, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τον λογαριασμό για την αποκατάσταση της παραγωγής, την ανακατασκευή των διυλιστηρίων και την επαναλειτουργία του ενεργειακού δικτύου.

Υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή θα σταθεροποιήσει τη χώρα, εξυπηρετώντας παράλληλα τα αμερικανικά συμφέροντα.

«Εμείς δεν πρόκειται να επενδύσουμε τίποτα», τόνισε ο Τραμπ.

«Οι πετρελαϊκές εταιρείες θα εισέλθουν στη χώρα, θα ανακατασκευάσουν τις υποδομές και θα εξορύξουν το πετρέλαιο».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιχειρηματολόγησε ότι, αντί οι ΗΠΑ να εμπλακούν σε διαδικασίες «οικοδόμησης εθνών» (nation-building), θα επιτρέψουν στις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα να οδηγήσουν την ανάκαμψη.

«Στόχος μας είναι να περιβαλλόμαστε από χώρες που είναι βιώσιμες και επιτυχημένες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος ευελπιστεί ότι η αποκατάσταση του ενεργειακού τομέα της Βενεζουέλας θα συμβάλει στη μείωση των μεταναστευτικών πιέσεων, επιτρέποντας στους πολίτες της χώρας να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα τους, αντί να αναζητούν καταφύγιο στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

JFEED: Ο Τραμπ ψεύδεται προς όλους – Ή είναι απλώς εξαντλημένος

Ατελές Μνημόνιο αντί για Συμφωνία: Οι γεωπολιτικές ισορροπίες μετά τη διπλωματική πρωτοβουλία για τη Μέση Ανατολή

Ιστορική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό του ναυτικού αποκλεισμού και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Ιστορική συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ-Ιράν: Πέφτουν οι υπογραφές στις 19 Ιουνίου στην Ελβετία

Στο κόκκινο η Μέση Ανατολή με κλείσιμο του ιρανικού εναέριου χώρου και εκτεταμένες παρεμβολές GPS

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr