Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας νεκρός στην Κριμαία, κλιμακώνεται η ένταση, ασκήσεις ετοιμότητας από τον Ρωσικό Στρατό

Ένας νεκρός στην Κριμαία, κλιμακώνεται η ένταση, ασκήσεις ετοιμότητας από τον Ρωσικό Στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του συνθλιβόμενο λόγω του συνωστισμού της μάζας των διαδηλωτών στην Κριμαία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

Από το πρωί της Πέμπτης χιλιάδες διαδηλωτές έχουν εισβάλλει στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, το οποίο επρόκειτο να συνεδριάσει με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία μετά την αποπομπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ασκήσεις ετοιμότητας από τον Ρωσικό Στρατό

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Διεξάγονται διαρκείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις…αεροπορικές βάσεις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το θερμόμετρο ανέβασε και μια φωτογραφία που δημοσίευσε την τελευταία ώρα στο twitter το AmericanDefenceNews, η οποία δείχνει πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας να αποβιβάζουν στην Κριμαία τανκς και στρατιώτες. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα της φωτογραφίας, η ανάρτησή της και μόνο προκαλεί συναγερμό για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ καλεί τις δυνάμεις του ρωσικού στόλου να παραμείνουν εντός της ναυτικής τους βάσης στη Μαύρη Θάλασσα. Προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κίνηση στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα θα εκληφθεί από το Κίεβο ως επιθετική ενέργεια. Επίσης, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μετά την κατάληψη των κτηρίων του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου στην Κριμαία από «εγκληματίες με στρατιωτικές στολές» και ανακοίνωσε ότι έδωσε διαταγή στις δυνάμεις ασφαλείας να λάβουν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για την προστασία των πολιτών.

“Οι προβοκάτορες είναι επί τω έργω. Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας” έγραψε στο Facebook o ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άρσεν Αβάκοφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Τουλάχιστον 133 νεκροί στο μακελειό στη Μόσχα

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση θα τιμωρηθούν»

Μάθιου Σάσεξ: Η ρωσική απάντηση μετά την επίθεση στο Crocus City Hall θα είναι «ακραίας βίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr