Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ-Λαπίντ: Αν ξεσπάσει πόλεμος με το Ιράν, οι εσωτερικές διαμάχες «θα μπουν στην κατάψυξη»

Ισραήλ-Λαπίντ: Αν ξεσπάσει πόλεμος με το Ιράν, οι εσωτερικές διαμάχες «θα μπουν στην κατάψυξη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά τη δριμεία κριτική που άσκησε στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο αρχηγός της ισραηλινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, διαβεβαιώνει ότι το Ισραήλ θα παραμείνει ενωμένο απέναντι σε οποιαδήποτε κλιμάκωση με το Ιράν.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Κνεσέτ, ο Λαπίντ τόνισε πως σε περίπτωση πολέμου με το Ιράν, «όλες οι διαφορές απόψεων θα μπουν στην κατάψυξη» μέχρι τη λήξη της σύγκρουσης.

«Όπως και στο παρελθόν, θα στρατευτώ στην υπηρεσία της ισραηλινής δημόσιας διπλωματίας και της ενίσχυσης του διεθνούς κύρους της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όπως έγινε και στην προηγούμενη επίθεση, θα πάω όπου χρειαστεί, από το CNN μέχρι το βρετανικό κοινοβούλιο, για να τους πω: “Γνωρίζετε ότι είμαι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, γνωρίζετε ότι ο Νετανιάχου και εγώ είμαστε αντίπαλοι, αλλά το Ιράν πρέπει να χτυπηθεί με πλήρη ισχύ· το καθεστώς των Αγιατολάχ πρέπει να ανατραπεί”».

Πριν από αυτές τις δηλώσεις, ο Λαπίντ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι η ιστορική του υστεροφημία θα καθοριστεί «αποκλειστικά» από την 7η Οκτωβρίου.

«Καταλαβαίνω την προσπάθεια να γραφτεί μια διαφορετική ιστορία. Όμως γνωρίζετε την αλήθεια. Αυτό είναι που σας φοβίζει τόσο πολύ.

»Η Ιστορία θα σας θυμάται μόνο για την 7η Οκτωβρίου», είπε ο Λαπίντ, αναφερόμενος στις προσπάθειες του Νετανιάχου να αποσείσει τις ευθύνες για την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς.

«Πώς δεν είδατε πού οδηγούσαν οι βαλίτσες με τα χρήματα από το Κατάρ;

»Πώς δεν είδατε πού οδηγούσε η εσφαλμένη και καταστροφική πολιτική ενίσχυσης της Χαμάς;».

Ο Λαπίντ στοχοποίησε επίσης τις προσπάθειες του Γραφείου του Πρωθυπουργού να αφαιρεθεί η λέξη «σφαγή» από το νομοσχέδιο για την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, δηλώνοντας:

«Όταν καίγονται μωρά, όταν ολόκληρες οικογένειες δολοφονούνται σε μια μαζική σφαγή, δεν πρόκειται για ένα απλό “γεγονός”, αλλά για σφαγή.

»Δεν θα υπάρξει ισχυρότερος ή σημαντικότερος συνειρμός, τίποτα άλλο που να ορίζει τη θητεία σας ως πρωθυπουργού, πέρα από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους – Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο

Το Πεντάγωνο προετοιμάζει το «τελειωτικό χτύπημα» κατά του Ιράν – Χερσαία επίθεση των ΗΠΑ για την παράδοση της Τεχεράνης

Το Ισραήλ ήταν έτοιμο να σκοτώσει Αραγτσί και Καλιμπάφ αλλά οι ΗΠΑ το σταμάτησαν

Ισραηλινός αξιωματούχος: Νεκρός σε πλήγμα ο αρχηγός του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης – Ήταν υπεύθυνος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ

Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr