ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Σαμίρα Σάλεχ Άλι αλ Νουάιμι, Τζιχαντιστές,


















































Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία
Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου
Ρωσικό στόχο στο Ιόνιο επρόκειτο να πλήξει το Ουκρανικό στρατιωτικό drone «φορτωμένο» με 300 κιλά εκρηκτικών υλών;
Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε στη Μοσούλη δύο γυναίκες πολιτικούς, που είχαν κατέβει υποψήφιες στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιράκ, σύμφωνα με το κουρδικό ειδησεογραφικό δίκτυο Rudaw.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πολιτεύτριες εκτελέστηκαν στην περιοχή Φεϊσαλία (Faisalya) στην κεντρική Μοσούλη.
“Οι ένοπλοι τζιχαντιστές εκτέλεσαν δύο πρώην υποψήφιες στη Μοσούλη μετά από απόφαση θρησκευτικού δικαστηρίου της Σαρία που τις καταδίκασε σε θάνατο”, είπε ο Σαντ Μαμουζίν, επικεφαλής του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος στη Μοσούλη.
“Η μία από τις υποψήφιες ήταν η Ιμπτισάμ Αλί Τζαρτζίς (Ibtisam Ali Jarjis) και η δεύτερη ήταν η Μιράν Γκαζί (Miran Ghazi)”, πρόσθεσε, και στη συνέχεια εξήγησε ότι οι δύο γυναίκες είχαν καταφύγει ικέτιδες σε ένα τζαμί που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και δήλωσαν μετάνοια για να σώσουν τις ζωές τους.
Ωστόσο, το Ισλαμικό Δικαστήριο απέρριψε τη μετάνοιά τους και διέταξε τη σύλληψη των δύο γυναικών στις αρχές Νοεμβρίου.
Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί επιβλήθηκε η θανατική ποινή στις δύο γυναίκες.
Τον Σεπτέμβριο το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τη γυναίκα δικηγόρο και αγωνίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μοσούλη Σαμίρα Σάλεχ Άλι αλ Νουάιμι (Samira Salih al-Nuaim), με την κατηγορία ότι κατέκρινε το Ισλαμικό Κράτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Σαμίρα είχε δημοσίως καταγγείλει τη βία της οργάνωσης και τα εγκλήματα που διέπραττε στη Μοσούλη.
Η Σαμίρα απήχθη από το Ισλαμικό Κράτος στις 17 Σεπτεμβρίου και δικάστηκε από θρησκευτικό δικαστήριο κατηγορούμενη για αποστασία (αίρεση). Εκτελέστηκε δημοσίως οχτώ ημέρες μετά.























































