ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), Ιράν, Μαύρο Χρήμα, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Τράπεζες, Χεζμπολάχ,


















































Jerusalem Post: Η στρατηγική της Τουρκίας για μακροπρόθεσμη κυριαρχία στη Μέση Ανατολή
Η Λάνα Ζωχιού «βύθισε» τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Ανυπόστατο δόγμα - Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο»
Νετανιάχου: Οι χλευασμοί του Μπεν Γκβιρ κατά των ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας «δεν συνάδουν με τις αξίες του Ισραήλ»
Η Τουρκία «έκοψε» το νερό σε Συρία και Ιράκ και τους εξάγει τα όσπρια που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν λόγω
Νίκος Δένδιας: «Είμαστε 3.500 χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη» - «...οι Έλληνες δεν θελήσαμε ποτέ να είμαστε τμήματα αυτοκρατορίας. Δεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) εξάρθρωσαν τρομοκρατικό δίκτυο που συνδέεται με την οργάνωση Χεζμπολάχ και το Ιράν, προχωρώντας στη σύλληψη αρκετών μελών που κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υπό το πρόσχημα εμπορικών δραστηριοτήτων με σκοπό το ξέπλυμα χρήματος και την υπονόμευση της οικονομικής σταθερότητας της χώρας, ανακοίνωσαν οι εμιρατιανές Αρχές την Παρασκευή 20/03.
Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφαλείας (SSA) των ΗΑΕ δήλωσε ότι το δίκτυο χρηματοδοτούνταν και κατευθυνόταν από τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, αναπτύσσοντας δραστηριότητα εντός της χώρας μέσω εικονικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων των Εμιράτων (WAM).
Βάσει των στοιχείων της SSA, η ομάδα επεδίωκε να διεισδύσει στην εθνική οικονομία και να εκτελέσει εξωτερικά σχέδια που εγκυμονούσαν κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΑΕ.
Οι Αρχές ανέφεραν ότι το δίκτυο λειτουργούσε βάσει ενός προσχεδιασμένου στρατηγικού πλάνου σε συντονισμό με εξωτερικούς φορείς που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ και το Ιράν, παραβιάζοντας τους οικονομικούς και νομικούς κανονισμούς.
Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονταν η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα αποτελούσε ευρύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια, σημειώνεται στην αναφορά του WAM.
Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφαλείας υπογράμμισε ότι κάθε απόπειρα εργαλειοποίησης της οικονομίας ή των πολιτικών θεσμών των ΗΑΕ για τρομοκρατικούς ή ανατρεπτικούς σκοπούς θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή εξωτερικής παρέμβασης που απειλεί την ασφάλεια ή τη σταθερότητα της χώρας, ανεξάρτητα από την προέλευση ή το προκάλυμμά της.























































