ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για IRGC Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Περσικός Κόλπος, Στενά του Ορμούζ,


















































Ο Ελ-Σαγιέντ αποκάλεσε το Μίσιγκαν «πρωτεύουσα της Αραβικής Αμερικής»
Αϊζενκότ-Ισραήλ: «Τώρα είναι η ώρα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης (ενότητας)»
Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς
Fox News: Οι ΗΠΑ θεωρούν την 9η Νοεμβρίου (Νέα Σελήνη) ως πιθανή ημερομηνία για πλήγματα στο Ιράν
Ο στρατός του Ιράκ ανέπτυξε τέσσερις ταξιαρχίες στη Βασόρα μετά από πληροφορίες για σχεδιαζόμενες επιθέσεις πολιτοφυλακών στο Κουβέιτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε απόπειρα στρατιωτικών σκαφών να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ θα αντιμετωπιστεί με «ισχυρή απάντηση».
Σε ανακοίνωση του Σώματος, την οποία μεταδίδουν τα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης, επισημαίνεται ότι η διέλευση θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε μη στρατιωτικά πλοία υπό συγκεκριμένους κανονισμούς.
Η δήλωση αυτή εκδόθηκε αφότου η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δύο πολεμικά πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού διέσχισαν τη στρατηγικής σημασίας υδάτινη οδό για την εξουδετέρωση ναρκών που τοποθέτησε η Τεχεράνη.
«Οποιαδήποτε απόπειρα διέλευσης πολεμικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ θα αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα.
»Το Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης έχει την πλήρη εξουσιοδότηση να διαχειρίζεται τα Στενά του Ορμούζ με ευφυή τρόπο», αναφέρει η Διοίκηση του Ναυτικού του Σώματος, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό IRIB.
Προστίθεται, επίσης, ότι η διέλευση από τα Στενά θα παραχωρείται μόνο σε «πολιτικά πλοία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».























































