ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ έδωσε εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να «εξουδετερώνει» κάθε σκάφος που ποντίζει νάρκες στο Ορμούζ

Ο Τραμπ έδωσε εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να «εξουδετερώνει» κάθε σκάφος που ποντίζει νάρκες στο Ορμούζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών να «βάλλει και να εξουδετερώνει» οποιοδήποτε σκάφος εντοπίζεται να ποντίζει νάρκες στα Στενά του Ορμούζ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν πρέπει να υπάρξει καμία απολύτως διστακτικότητα».

Παράλληλα, διέταξε τον τριπλασιασμό των ήδη εν εξελίξει επιχειρήσεων ναρκαλιείας, αναρτώντας τη σχετική διαταγή στην πλατφόρμα Truth Social, ενώ ισχυρίστηκε ότι και τα 159 πολεμικά πλοία του Ιράν βρίσκονται πλέον «στον βυθό της θάλασσας».

Ο Τραμπ δημοσίευσε ολόκληρη τη διαταγή στο Truth Social αναφέροντας:

«Έχω δώσει εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών να βάλλει και να εξουδετερώνει οποιοδήποτε σκάφος -όσο μικρό κι αν είναι, καθώς τα πολεμικά τους πλοία, και τα 159, βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας!- το οποίο τοποθετεί νάρκες στα ύδατα των Στενών του Ορμούζ. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία απολύτως διστακτικότητα».

«Επιπλέον, τα ναρκαλιευτικά μας εκκαθαρίζουν τα Στενά αυτή τη στιγμή. Δια του παρόντος, διατάσσω τη συνέχιση αυτής της δραστηριότητας, αλλά με τριπλάσια ένταση!», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράν: «Όχι» σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ λόγω παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας

Γροιλανδία: Στόχος της «αυλής Τραμπ» πετρελαϊκό κοίτασμα αξίας έως $1 τρισ.

NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα – Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη

Ομάν: «Θετικές» οι συνομιλίες με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

Θολό το τοπίο για την υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Πληροφορίες για κρίσιμη κατάσταση και απομόνωση στη Τεχεράνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr