ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία προειδοποίησε για συστηματικές επιθέσεις στο Κίεβο – Κάλεσε ξένους πολίτες να το εγκαταλείψουν

Η Ρωσία προειδοποίησε για συστηματικές επιθέσεις στο Κίεβο – Κάλεσε ξένους πολίτες να το εγκαταλείψουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ρωσία προανήγγειλε νέες ρωσικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Ουκρανίας και κάλεσε ξένους πολίτες -ανάμεσά τους μέλη διπλωματικών αποστολών- που βρίσκονται στο Κίεβο να το εγκαταλείψουν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση για ουκρανική επίθεση με drone στο κτίριο του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου του Λουγκάνσκ, όπως και σε κοιτώνες του ιδρύματος, και κατηγόρησε το Κίεβο ότι έβαλε σκόπιμα στο στόχαστρο αμάχους και πως «δεν διστάζει να δολοφονήσει παιδιά εν ψυχρώ».

Το Κίεβο κάνει λόγο για πλήγμα σε επίλεκτη μονάδα διοίκησης drones.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό -«η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», σύμφωνα με τη Μόσχα-, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ξεκινούν «συστηματικές επιθέσεις» εναντίον εγκαταστάσεων της αμυντικής βιομηχανίας στο Κίεβο, ανάμεσά τους χώροι όπου σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και προγραμματίζονται drones.

Αυτές οι εγκαταστάσεις είναι «διάσπαρτες σε όλο το Κίεβο», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, και γι’ αυτό προειδοποίησε «ξένους πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού διπλωματικών αποστολών και διεθνών οργανισμών, να φύγουν από την πόλη το ταχύτερο δυνατόν».

Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους του Κιέβου «να μείνουν μακριά από τις στρατιωτικές και διοικητικές υποδομές του καθεστώτος Ζελένσκι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία επιδιώκει να διασφαλίσει προγεφύρωμα στη Συρία μέσω του εφοδιαστικού κέντρου της Ταρτούς

Αλ. Τσίπρας: «Καταγγέλλουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» αλλά δεν παίρνουμε όπλα από τα ελληνικά νησιά για να τα στείλουμε στην Ουκρανία – Ο Μητσοτάκης άφησε τον διαπραγματευτικό ρόλο στην Τουρκία

Αλέξης Τσίπρας: Αναβάθμισα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε πλαίσιο αμοιβαίου οφέλους – Ποιους ηγέτες εκτιμά ο απρόβλεπτος Τραμπ

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία για την τύχη των ρωσικών πυραύλων S-400

Οχυρώνεται το σουηδικό νησί Γκότλαντ: Διάχυτος ο φόβος για απρόβλεπτες κινήσεις της Μόσχας στη Βαλτική

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr