Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε νέες επιθέσεις στον Καναδά

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε νέες επιθέσεις στον Καναδά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο καλεί τους “μοναχόλυκους” τζιχαντιστές να επιτεθούν σε στόχους στον Καναδά.

“Μοναχόλυκοι” ονομάζονται εκείνοι οι τζιχαντιστές που δεν ανήκουν σε οργάνωση, δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο τρομοκρατικό δίκτυο.

Είναι φανατικοί που απλά κάποια στιγμή αποφασίζουν να εκτελέσουν μια τρομοκρατική επίθεση, από μόνοι τους, δίχως συνεννόηση με κάποιο εκτελεστικό κέντρο. Οι δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στον Καναδά στις 21 και 22 Οκτωβρίου (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ) ήταν επιθέσεις “μοναχόλυκων”.

Στο βίντεο διάρκειας έξι λεπτών και 13 δευτερολέπτων, ένας τζιχαντιστής που ισχυρίζεται ότι είναι Καναδός και συστήνεται ως Αμπού Ανγουάρ Αλ Κανάντι (Abu Anwar al-Canadi) ζητά από τους μουσουλμάνους συμπατριώτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μάρτιν Ρουλό, του “μοναχόλυκου” τζιχαντιστή (που είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ), ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε δύο Καναδούς στρατιώτες κοντά στο Μόντρεαλ, σκοτώνοντας τον έναν, προτού τον πυροβολήσει η αστυνομία, στην πρώτη θανάσιμη επίθεση στον Καναδά που συνδέθηκε με ισλαμιστές (διαβάστε σχετικά με εκείνη την επίθεση εδώ).

Ο Αμπού Ανγουάρ Αλ Κανάντι προειδοποιεί τους Καναδούς πολίτες ότι από τη στιγμή που η χώρα τους συμμετέχει στον Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα δεχτούν επιθέσεις τζιχαντιστών ως αντίποινα.

Στο βίντεο γίνονται επίσης αναφορές στον Μάικλ Ζεχάφ Μπιμπό, το άλλο Καναδό τζιχαντιστή, που σκότωσε έναν στρατιώτη στην Οτάβα και στη συνέχεια εισέβαλε στο κοινοβούλιο, όπου και σκοτώθηκε.

Το βίντεο αυτό έχει προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές του Καναδά, μιας και η χώρα έχει δεχθεί μέχρι στιγμής δύο επιθέσεις τζιχαντιστών στο έδαφός της και τίποτα δεν αποκλείει ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο Καναδός τζιχαντιστής αναγνωρίστηκε ως ο Τζον Μαγκουάιρ (John Maguire), που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Οτάβα που τα ίχνη του είχαν χαθεί εδώ και ένα χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr