Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Αξιόνοφ,

Τη βοήθεια της Ρωσίας ζήτησε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας για την αποκατάσταση της «τάξης και της ηρεμίας» στην αυτόνομη ρωσόφωνη δημοκρατία της νότιας Ουκρανίας. Με αυτή την έκκληση “νομιμοποιείται” κανονικότατα ο στρατιωτικός έλεγχος της Κριμαίας από τους Ρώσους και Αμερικανοί, Γερμανοί και λοιποί “δορυφόροι” δεν μπορούν πλέον να μιλάνε για… εισβολή.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη μου για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, ζητώ από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να βοηθήσει στη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Κριμαίας», δήλωσε ο Σεργκέι Ακσένοφ -που διορίστηκε μετά την καθαίρεση την Πέμπτη της τοπικής κυβέρνησης ύστερα από ψηφοφορία στην τοπική βουλή- σε ομιλία του που μεταδόθηκε πλήρης από τη ρωσική τηλεόραση.

Η Ρωσία δεν θα αγνοήσει το αίτημα της ηγεσίας της Κριμαίας για βοήθεια, απάντησε το Κρεμλίνο.

Η τοπική κυβέρνηση της χερσονήσου της Κριμαίας ανασύστησε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας «Μπέρκουτ», που είχε με απόφασή του διαλύσει το Κίεβο, μάλιστα από χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με επείγουσα εντολή του διέταξε το ρωσικό Προξενείο στη Συμφερούπολη να χορηγεί ρωσικά διαβατήρια σε όσους άνδρες του «Μπέρκουτ» το επιθυμούν.

Παράλληλα ο ρωσικός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει ένα «τεράστιο» χρέος ύψους 1,55 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το φυσικό αέριο που δεν έχει πληρώσει στη Ρωσία και υπογράμμισε ότι η προνομιακή τιμή που δόθηκε στο Κίεβο μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

«Έχουμε καλές σχέσεις με την Ουκρανία, η διαμετακόμιση φυσικού αερίου λειτουργεί, πρέπει απλώς να πληρώσει το φυσικό αέριο… Επί του παρόντος οι καθυστερημένες οφειλές ανέρχονται σε 1,549 δισεκατομμύριο δολάρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr