Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου βγάζει άναρθρες κραυγές κατά του Πούτιν

Η ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου βγάζει άναρθρες κραυγές κατά του Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να σταματήσει τις μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Κριμαίας κάλεσε σήμερα τη Ρωσία η Ουκρανία, ενώ ο νεοναζί Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ τόνισε ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στις ρωσικές «προκλήσεις» στην Κριμαία και αρνείται να δώσει στρατιωτική απάντηση σε αυτές, γιατί απλά γνωρίζει ότι θα συντριβεί.

Ο Γιάτσενιουκ δήλωσε ότι η Ουκρανία αρνείται να απαντήσει «δια της στρατιωτικής ισχύος» στη ρωσική «πρόκληση» που είναι η ανάπτυξη Ρώσων στρατιωτών στο έδαφος της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας. Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, πρόσφατα η Ρωσία μετακίνησε 6.000 στρατιώτες της σε ουκρανικό έδαφος.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός είναι σε κατάσταση συναγερμού στην περιοχή της Κριμαίας, ο οποίος όμως ελέγχεται από ρωσόφωνους αξιωματικούς, που δεν έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία καμία σχέση με το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Μόσχα ότι αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στην Κριμαία, όπου διατηρεί βάση ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο η Ρωσία δηλώνει ότι δεν έχει παραβιάσει μια συμφωνία που έχει συνάψει με την Ουκρανία που αφορά τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην περιοχή.

«Η αδικαιολόγητη παρουσία ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία είναι μια πρόκληση» αλλά «οι απόπειρες προκειμένου η Ουκρανία να αντιδράσει δια της στρατιωτικής ισχύος απέτυχαν», δήλωσε ο ναζί πρωθυπουργός κατά την έναρξη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας ουκρανικής κυβέρνησης που πραγματοποιείται με φόντο τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κριμαία.

Το Κίεβο καταγγέλλει «ρωσική ένοπλη εισβολή» στην Κριμαία, τη ρωσόφωνη χερσόνησο στο νότο της Ουκρανίας που μαστίζεται από αποσχιστικές τάσεις και όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.

Βεβαίως η παρουσία πλέον του ρωσικού στρατού στην Κριμαία είναι και εντελώς νόμιμη, μετά από την επίσημη έκκληση στη Μόσχα του πρωθυπουργού της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσένοφ, που ζήτησε βοήθεια της Ρωσίας για την αποκατάσταση της «τάξης και της ηρεμίας» στη ρωσόφωνη χερσόμνησο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr