Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

UNICEF: 500 εκατ. δολάρια για να βοηθηθούν τα ορφανά του Έμπολα

UNICEF:  500 εκατ. δολάρια για να βοηθηθούν τα ορφανά του Έμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UNICEF, Έμπολα, Ορφανά,

Τουλάχιστον 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον απαιτεί η UNICEF, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τη μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική, αλλά και να βοηθήσει χιλιάδες ορφανά.

Το συνολικό ποσό για την ολοκλήρωση των δράσεων αυτών, σύμφωνα με τη UNICEF, ανέρχεται στα 500 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων ήδη έχει λάβει 200 τα εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το ποσό , σύμφωνα με την UNICEF , θα επιτρέψει στον Οργανισμό να βοηθήσει ουσιαστικά τουλάχιστον 10.000 παιδιά που έχουν χάσει κάποιον από τους γονείς του από τον φονικό ιό του Έμπολα , να εντοπίσει και να επανενώσει τα παιδιά αυτά με τις οικογένειες τους και άλλους συγγενείς τους.

Επίσης τα κονδύλια αυτά, θα επιτρέψουν στην UNICEF, σε περίπτωση ανάγκης, να μεταφέρει τα παιδιά που έχουν έλθει σε επαφή με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από Έμπολα στα κέντρα προληπτικής φροντίδας προκειμένου να τεθούν υπό παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης του ιού.

Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν επιπλέον την οργάνωση να συμβάλει στις προσπάθειες για την καταπολέμηση των δύο βασικών παραγόντων εξάπλωσης του ιού, δηλαδή την έλλειψη της πρώιμης απομόνωσης των ασθενών και των ενταφιασμών των θυμάτων σε ασφαλείς συνθήκες, επισήμανε η ίδια.

Τα επιπλέον κεφάλαια θα επιτρέψουν στην UNICEF να ενισχύσει τα συστήματα νοσηλείας που ήταν ήδη εύθραυστα πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας το Δεκέμβριο του 2013.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο πληθυσμός της Γάζας απειλείται από λιμό

Η Γάζα ξεμένει από νερό – Οι μονάδες επεξεργασίας λυμάτων δεν λειτουργούν

Η Συρία αντιμέτωπη με επισιτιστική κρίση – «Στέρεψε» ο Ευφράτης

Επίσημη έκθεση: Εργαζόμενοι του ΠΟΥ βίαζαν γυναίκες στο Κονγκό

Ακτή Ελεφαντοστού: Το πρώτο κρούσμα Έμπολα μετά από σχεδόν 30 χρόνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr