Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι πολιορκούν την έδρα της Ουκρανικής ακτοφυλακής – Έχουμε πόλεμο

Οι Ρώσοι πολιορκούν την έδρα της Ουκρανικής ακτοφυλακής – Έχουμε πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κριμαία, Ουκρανία,

Στην Κριμαία ο πόλεμος έχει ξεκινήσει.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα, το βράδυ της Παρασκευής ξημερώματα Σαββάτου, Ουκρανών κομάντο να καταλάβουν το υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας, οι οποίοι δέχθηκαν χαλάζι τα πυρά από τους Ρώσους υπερασπιστές του, τώρα έχουμε ακόμα μια πολεμική εξέλιξη.

Η έδρα της ουκρανικής ακτοφυλακής στην πόλη της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, πολιορκείται από περίπου 300 άνδρες οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα κατάληψης της έδρας της ακτοφυλακής στη Σεβαστούπολη. Όλα τα σκάφη είναι σε επιφυλακή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιτιθέμενοι δήλωσαν ότι έλαβαν εντολή από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου «να καταλάβουν αυτή τη μονάδα».

Την ίδια ώρα σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν σήμερα τα σκάφη της ουκρανικής συνοριοφυλακής στην Κριμαία και κινούνται για να αποτρέψουν την κατάληψη στρατιωτικών βάσεων και πλοίων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του Σεργκέι Αστάχοφ, ενός αξιωματούχου της υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων, ο οποίος φέρεται να είπε ότι λαμβάνονται «όλα τα νόμιμα μέτρα».

Η πρόεδρος της ρωσικής Γερουσίας πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Κριμαία, για να εγγυηθούν την ασφάλεια του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των Ρώσων πολιτών στη χερσόνησο αυτή, όπως είπε η Βαλεντίνα Ματβιένκο.

«Για να ανταποκριθούμε στο αίτημα της κυβέρνησης της Κριμαίας, είναι πιθανό, υπό τις συνθήκες αυτές, να στείλουμε μια μικρή δύναμη (στρατιωτών) για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του Στόλου και των Ρώσων πολιτών που ζουν στην Κριμαία», είπε η Ματβιένκο, τονίζοντας ότι αρμόδιος για να λάβει την τελική απόφαση είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Δούμα καλεί τον Πούτιν «να προστατεύσει με όλους τους τρόπους» τον πληθυσμό της Κριμαίας «από τις αυθαιρεσίες και τη βία», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Σήμερα πληροφορηθήκαμε, προς μεγάλη μας ανησυχία, ότι υπήρξαν απόπειρες ένοπλων ομάδων να διεισδύσουν σε διάφορες τοποθεσίες, ιδίως απόπειρες να καταληφθεί το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Κριμαία. Είναι σαφές ότι αυτό έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση του έργου των τοπικών αρχών και της πολιτικής κατάστασης στην Κριμαία», τόνισε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ η Δούμα θεωρεί επίσης ότι είναι αδύνατον προς το παρόν να διεξαχθούν νόμιμες και δημοκρατικές εκλογές στην Ουκρανία, λόγω της οξείας πολιτικής κρίσης στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr