Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πενθεί η Μέρκελ! Πέθανε βουλευτής της

Πενθεί η Μέρκελ! Πέθανε βουλευτής της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άνγκελα Μέρκελ έχασε έναν βουλευτή της και πενθεί!

Έφυγε από τη ζωή, το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 57 ετών, ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης κοινοβουλευτικός Αντρέας Σόκενχοφ, ειδικός σε θέματα Ρωσίας, ο οποίος επί μακρόν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προώθηση των γαλλο-γερμανικών σχέσεων, όπως ανακοίνωσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Ο Σόκενχοφ εκλεγόταν συνεχώς στη Μπούντεσταγκ από το 1990, από το προπύργιο του στο Ράβενσμπουργκ, στο νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ειδικεύτηκε σε θέματα διπλωματίας, ενώ εργαζόταν ταυτόχρονα για τις σχέσεις με τη Ρωσία και τη Γαλλία.

“Με την απώλειά του, χάνουμε έναν πολιτικό που πάλεψε με πολύ θάρρος και πίστη για τα θέματα που του ήταν αγαπητά, κυρίως η Ανατολική Ευρώπη και η Ρωσία”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ενώ εξήρε την “ακλόνητη δέσμευση” του Σόκενχοφ στις γαλλογερμανικές σχέσεις. Ο εκλιπών ήταν πρόεδρος της ομάδας γαλλο-γερμανικής φιλίας στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου από το 1994.

Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη Μπούντεσταγκ, ο Σόκενχοφ πρόσφατα είχε σκληρύνει τους τόνους απέναντι στη Μόσχα λόγω της ουκρανικής κρίσης.

“Η Ρωσία συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο”, είχε δηλώσει τον Νοέμβριο στον ιστότοπο Zeit Online, υποστηρίζοντας την επιβολή σκληρών κυρώσεων.

Ο κοινοβουλευτικός, καθολικός, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Ράβενσμπουργκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr