Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αγορές συνέρχονται σταδιακά από το σοκ του Brexit – Ανακάμπτει η στερλίνα

Οι αγορές συνέρχονται σταδιακά από το σοκ του Brexit – Ανακάμπτει η στερλίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θετικά πρόσημα, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, εμφανίζουν σήμερα τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν σε τροχιά ανάκαμψης, μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,68% στις 6.243 μονάδες, ο γερμανικός DAXκαταγράφει άνοδο κατά 1,20% στις 9.560 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη κατά 1,30% στις 4.142 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 1,90% στις 7.983 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 1,83% στις 15.887 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 1,41% στις 321,18 μονάδες.

Την ίδια ώρα, έντονες πιέσεις προς το Λονδίνο, προκειμένου να αρχίσει το συντομότερο η διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., άσκησαν χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αξιωματούχοι θεσμικών οργάνων και η Ευρωβουλή, ενώ κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να γίνουν «εκπτώσεις» στις διαπραγματεύσεις.

Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής, στις Βρυξέλλες, κατέδειξε σαφέστατα ότι το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αντίθετα θα πάρει χρόνο και θα περάσει από πολλές φάσεις, κόντρες και αντιπαραθέσεις. Κι αυτό γιατί οι Βρετανοί θέλουν να φύγουν με τις μικρότερες απώλειες, ενώ οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν το αντίθετο, ώστε η έξοδος αυτή να θεωρηθεί ως παράδειγμα προς αποφυγήν στο μέλλον.

Ανακάμπτει η στερλίνα

Στο μεταξύ, η στερλίνα εμφανίζει κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς ενισχύεται κατά 0,21% στα 1,3368 δολάρια. Ανοδικά συνεχίζει και το ευρώ, το οποίο σημειώνει κέρδη κατά 0,16% στα 1,1082 δολάρια, ενώ το ιαπωνικό γεν καταγράφει άνοδο κατά 0,46% στα 102,27 γεν/δολάριο.

Συγχρόνως, η τιμή του πετρελαίου κινείται σε θετικό έδαφος, καθώς τα συμβόλαια WTI ενισχύονται κατά 0,88% στα 48,27 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 0,58% στα 48,86 δολάρια.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 1,51% στις 15.553 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi κατέγραψε άνοδο κατά 1,21% στις 1.959 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο ASX 200 σημείωσε κέρδη κατά 0,78% στις 5.142 μονάδες.

Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη κινήθηκε ανοδικά κατά 0,51% στις 2.927 μονάδες και της Σένζεν κατά 0,10% στις 511 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ τέλος, ο Χανγκ Σενγκ εμφάνισε κέρδη κατά 0,64% στις 20.300 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, βελτίωση αναμένεται να καταγράψει τον Ιούλιο το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, καθώς οι καταναλωτές εμφανίζονται αισιόδοξοι σχετικά με την πορεία της οικονομίας και του προσωπικού τους εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, ο πρόδρομος δείκτης καταναλωτικού αισθήματος της GfK αυξήθηκε στις 10,1 μονάδες έναντι 9,8 μονάδων τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν την περιόδου προ του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

«Το θετικό οικονομικό κλίμα βασίζεται κυρίως, στις εξαιρετικές εγχώριες συνθήκες, όπως η υψηλή απασχόληση, η αύξηση του εισοδήματος και ο μηδενικός πληθωρισμός» επισημαίνει η GfK.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος αυξήθηκε στις 59,6 μονάδες έναντι 51,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από την περίοδο της επανένωσης της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr