ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣτΕ: Ελεύθερες οι παραλίες για τους πολίτες – Δεν ανήκουν στους δήμους

ΣτΕ: Ελεύθερες οι παραλίες για τους  πολίτες – Δεν ανήκουν στους δήμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πονοκέφαλο για πολλούς δήμους της χώρας σχετικά τη διαχείριση των παραλιών, προκαλεί απόφαση του ΣτΕ, καθώς το Ε’ τμήμα του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου με την 646/2015 απόφασή του έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Η απόφαση αυτή ανατρέπει τον σχεδιασμό των δήμων που εκμεταλλεύονταν τις παραλίες, και προφανώς τους δημιουργεί πονοκέφαλο λόγω των εσόδων που θα χάσουν από την εκμετάλλευση τους.

Δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές για την υπόθεση ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το Ε’ τμήμα παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου η οποία και θα κρίνει οριστικά την υπόθεση που έφτασε στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας μετά από προσφυγή που είχε κάνει πριν 4 χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

AthensWay: Παρκάρεις, πληρώνεις, βλέπεις διαθέσιμες θέσεις σε πραγματικό χρόνο – Τι αλλάζει στην Αθήνα

Ο Χάρης Δούκας καλεί τους Αθηναίους στην «Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο» – Το 24ωρο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κυψέλη: Καθιζήσεις σε κτίρια από τα έργα της Γραμμής 4 – Παρέμβαση X. Δούκα

Χάρης Δούκας για τις δαπάνες στην Παιδεία: «Η Ελλάδα δεύτερη από το τέλος»

Χάρης Δούκας: Ο Δεκαπενταύγουστος, η Αθήνα και οι άνθρωποι που είναι στο καθήκον

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr