Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών παρουσία των γονιών τους

Στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών παρουσία των γονιών τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 08.30 το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσει η δίκη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠ.ΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στο κτίριο της στρατοχωροφυλακής στην Αδριανούπολη και συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης από τουρκική περίπολο στον Εβρο, επειδή εισχώρησαν σε τουρκικό έδαφος.

Στο πλευρό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα βρεθούν οι οικογένειές τους. Οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη πήγαν το Σάββατο από την Καστοριά στην Ορεστιάδα, όπου συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.

Εκεί, ρύθμισαν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη, προκειμένου να μπορέσουν παραστούν στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Επίσης, σε συνεννόηση με τις τουρκικές Αρχές, μεταφέρθηκαν πολιτικά ρούχα και χρήματα από την Ορεστιάδα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, προκειμένου να παρουσιαστούν με πολιτικά στο δικαστήριο, όπου θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραβίαση συνόρων και παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Από την ελληνική πλευρά η εικόνα είναι πως στο επίσημο κατηγορητήριο δεν υπάρχει αναφορά σε κατασκοπεία. Παρά ταύτα, τουρκικά ΜΜΕ (Dogan, Yeni Safak) επιμένουν ότι οι δυο Έλληνες προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας ήταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας όλο το Σαββατοκύριακο για την υπόθεση.

Πηγές από το Πεντάγωνο τόνιζαν ότι η Αθήνα έδωσε βάρος στην πρεσβεία και το προξενείο και αναζήτησαν την καλύτερη νομική στήριξη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Για προφανείς λόγους, στο δικαστήριο δεν πρόκειται να παραβρεθεί Έλληνας αξιωματούχος πλην της πρεσβείας και του προξενείου.

Από συνομιλίες ως τώρα της Αθήνας με την τουρκική πλευρά δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να συνδέσει το θέμα με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς πυο ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Παρά όμως τη συγκρατημένη αισιοδοξία της Αθήνας, εκφράζονται και ανησυχίες για το αν θα υπάρξει παρέμβαση του Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να συνδεθεί με κάποιο τρόπο η εν λόγω υπόθεση με εκείνη των 8 Τούρκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα έπειτα από το πραξικόπημα και την έκδοση των οποίων ζητά με επιμονή η Αγκυρα.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί απορρίπτουν κάθε σενάριο ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους, ή σύνδεσης των δύο υποθέσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr