Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χορηγούμενη» η διάσπαση της ΝΔ από τον Μαρινάκη – Μεγάλες στιγμές θα ζήσουμε

«Χορηγούμενη» η διάσπαση της ΝΔ από τον Μαρινάκη – Μεγάλες στιγμές θα ζήσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία,

Τα σενάρια διάσπασης και δημιουργίας νέου κόμματος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, που δημοσιεύονται και στο in.gr, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια για το όνομά τους, ήδη τραντάζουν τη δεξιά παράταξη. Και ο λόγος επειδή ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Εξάλλου και εμείς στο TRIBUNE σας ενημερώσαμε σχετικά. Διαβάστε εδώ: Προ των πυλών της διάσπασης η ΝΔ: Πώς τα Σκόπια «γεννούν» νέο κόμμα

Δεν μας πέρασε απαρατήρητο ότι η σχετική ανάρτηση στο in.gr τρέχει «χορηγούμενη» στο Facebook, γιατί προφανώς η είδηση πρέπει να διαβαστεί από όσους περισσότερους αναγνώστες.

Τώρα, εάν οι κακιές γλώσσες ήδη λένε ότι ασκούνται φοβερές και ασήκωτες πιέσεις στη ΝΔ, ακόμα και για να «σκάσει», τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα δείξουν που πάει το πράγμα.

Ότι το Συγκρότημα όμως του κ. Μαρινάκη «χορηγεί» τη συγκεκριμένη είδηση, υποδαυλίζοντας τις εντάσεις στον κόσμο της δεξιάς, έχει και αυτό τη σημασία του.

Θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο θέμα, που ακόμα δεν έχει «ανοίξει», να τρανταζόταν η κυβέρνηση αλλά φαίνεται ότι είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που θα σκάσει.

Όχι φυσικά για τα Σκόπια, η ΝΔ είναι η παράταξη που ο αρχηγός της έλεγε ότι «σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται», αλλά γιατί προφανώς πολλοί «γαλάζιοι», που δεν αντέχουν άλλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ψάχνουν ευκαιρία για ηρωική έξοδο και τη δημιουργία στη συνέχεια νέου κόμματος, νομιμοποιημένου στις συνειδήσεις της δεξιάς βάσης.

Διότι μια διάσπαση με το επιχείρημα ότι «το παιδί δεν τραβάει» δεν είναι αρκετή για τη βάση της ΝΔ, που περιμένει πώς και πώς να επιστρέψει το κόμμα της στην εξουσία. Μια διάσπαση όμως με αφορμή ένα εθνικό θέμα «χωνεύεται» μια χαρά.

Με άλλα λόγια, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις στα εθνικά ζητήματα, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκει ευκαιρία να λύσει τα εσωτερικά της με αφορμή ένα εθνικό θέμα.

Εντάξει, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μια τέτοια αντιπολίτευση και χίλια κομμάτια να γίνει σε κανέναν δεν θα λείψει. Δηλαδή και που υπάρχει τι προσφέρει στην πατρίδα;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Μεϊμαράκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν είμαστε αφελείς»

Το προεκλογικό σποτ της ΝΔ με επίκεντρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση: «Κλειδώνει» τη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Ποιοι μπαίνουν ευρωβουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr