Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έδωσε το σύνθημα ο Τσίπρας: Περνάμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης

Έδωσε το σύνθημα ο Τσίπρας: Περνάμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Υπουργικό Συμβούλιο,

Φέρνουμε κατακτήσεις όχι μόνο για την άμεση περίοδο αλλά για τις επόμενες δεκαετίες υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι πολίτες.

Το όφελος θα είναι μεγάλο από το 2020 έως το 2060, ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι κεντρική επιδίωξη της προσπάθειάς μας είναι ο πλούτος που παράγεται να διανέμεται με δίκαιο τρόπο και προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με προστασία της εργασίας και των μισθών και όχι δια της συντριβής τους στο βωμό του αχαλίνωτου κέρδους, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος, περνάμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο» σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι οι τρεις κεντρικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η κοινωνική προστασία, αναπτυξιακή προοπτική και δίκαιη κατανομή.

Ο πρωθυπουργός έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στη θεσμοθέτηση του «κόφτη χρέους» όπως είπε, από το Eurogroup, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα ανώτατο ποσοστό στις ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους για τη χώρα μας. Όπως είπε, πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη, για μια επιτυχία που άλλες κυβερνήσεις ποτέ δεν διεκδίκησαν, όπως σημείωσε.

«Αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν τέτοια επιτυχία θα έκαναν μέχρι και γιορτή στο Παναθηναϊκό Στάδιο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις για την οικονομία είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα κλείσει και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση, ενώ αναμένεται η άρση του waiver των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Και επίσης σύντομα αναμένεται η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Αναμένουμε αμέσως μετά και τη τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τις επόμενες μέρες, την εκ νέου αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ (τη γνωστή ως waiver). Και επίσης σύντομα αναμένουμε την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Χρόνος για πανηγυρισμούς για εμάς θα υπάρξει μόνο όταν θα μειώσουμε την ανεργία, θα μπούμε στο τροχιά ανάπτυξης, μόνο όταν μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρουμε να φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός

Ο Αλ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ και την αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για προσπάθεια ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από ένα συλλογικό παροξυσμό.

Επισήμανε ότι όλα αυτά έχουν ως όριο την πραγματικότητα, προσθέτοντας «η πραγματικότητα -που σε αυτή την περίπτωση ήταν το περιεχόμενο της ρύθμισης για τις off shore- ανέδειξε για μία ακόμη φορά το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της στον αγώνα της συκοφάντησης της κυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι όταν «φθάσαμε στο δια ταύτα», τότε «άλλοι ήταν αυτοί που το έβαλαν στα πόδια και τρέχουν ακόμα για να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

«Στα ζητήματα ηθικής, μακάρι να επενδύει η αντιπολίτευση την πολιτική αντιπαράθεση, γιατί είναι και στο τελευταίο πολίτη ευκρινής η διαφορά της μέρας με τη νύχτα», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «έχουμε καθήκον να στήσουμε την πατρίδα στα πόδια της και να δώσουμε όραμα σε έναν λαό που έχει υποφέρει αρκετά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

Ο Νίκος Δένδιας δημιουργεί τη «Μονάδα 1864» για την κυβερνοασφάλεια – Παρουσίασε στο υπουργικό το νομοσχέδιο για την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...