Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το χρέος, η σημασία του ταξιδιού Ομπάμα και οι ισορροπίες με τον Τραμπ

Το χρέος, η σημασία του ταξιδιού Ομπάμα και οι ισορροπίες με τον Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με σκεπτικισμό και στενή παρακολούθηση όλων των εξελίξεων υποδέχεται το Μέγαρο Μαξίμου την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι παρά την αλλαγή σκυτάλης δεν θα αλλάξει το δόγμα των ΗΠΑ αναφορικά με τη σημασία της Ελλάδας τόσο στο γεωπολιτικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο.

Το ερώτημα εάν η Αθήνα δεν υπολόγιζε το ενδεχόμενο εκλογής του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών αντί της πολιτικής συνέχειας του Μπαράκ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, που διατωπώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, απαντούν κυβερνητικές πηγές.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος τονίζει πως η κυβέρνηση ήταν ούτως ή άλλως προετοιμασμένη και για τα δύο ενδεχόμενα, υπογραμμίζοντας πως σε αυτό το γεγονός είχαν συντελέσει οι πρόσφατες αποτυχίες των εταιριών δημοσκοπήσεων σε όλες τις μεγάλες εκλογικές μάχες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Η ίδια πηγή προσέθετε ότι “Η επίσκεψη Ομπάμα έχει τεράστια σημασία με δεδομένο πρώτον, το χρονοδιάγραμμα για 2η αξιολόγηση και χρέος και δεύτερον, το γεγονός ότι παραμένει μεγάλη η σημασία που αποδίδει η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα και ότι δε διαφαίνεται να προκύπτει ασυνέχεια τουλάχιστον ως προς αυτό το πεδίο.”

Τόνιζε επίσης ότι: “Ασφαλώς θα υπάρξουν μεταβολές στο εσωτερικό των ΗΠΑ και στο διεθνές γεωπολιτικό σύστημα, τις οποίες παρακολουθούμε στενά. Και φυσικά υπάρχει προβληματισμός για ζητήματα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων των μειονοτήτων.”

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι “δεν θα αλλάξει κάτι στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ σε ότι αφορά στενά τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ελλάδα και με αυτή την έννοια η επίσκεψη Ομπάμα έχει ούτως ή άλλως ξεχωριστή σημασία, καθως και ότι δε θα υπάρξει αλλαγή οπτικής για το χρέος από την αμερικανική κυβέρνηση που θα προκύψει”, προσέθετε η ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα διπλωματικές πηγές σημειώνουν στο TRIBUNE πως η πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει να κάνει μόνο με πρόσωπα αλλά η αμερικανική διοίκηση έχει συνέχεια.

Το μείζον ζήτημα που θα απασχολήσει το προσεχές μέλλον είναι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποδειχθεί εξίσου ένθερμος υποστηρικτής και σύμμαχος της Ελλάδας, όπως ο προκάτοχός του που φτάνει στην Αθήνα, καθώς και η στάση που θα τηρήσει απέναντι στο Βερολίνο, με το οποίο είχε συγκρουστεί ο Ομπάμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...