Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο αποστασίας σε πλήρη εξέλιξη – Ποιοι είναι οι “αδύναμοι κρίκοι”

Σχέδιο αποστασίας σε πλήρη εξέλιξη – Ποιοι είναι οι “αδύναμοι κρίκοι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό προσκήνιο και κυρίως παρασκήνιο, με τις πολιτικές διεργασίες να επαναφέρουν στις μνήμες εποχές του σκοτεινού παρελθόντος. Και τούτο, διότι όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η “Δημοκρατία“, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη διεργασίες για την πολιτική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης με στόχο να επισπευσθούν πολιτικές εξελίξεις.

Με την προσπάθεια αυτή δεν είναι καθόλου άσχετο το θέμα που δημιουργήθηκε γύρω από την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Αντιθέτως, αποτελεί μεθόδευση προκειμένου να δημιουργηθεί ρήγμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Η ατελέσφορη δηλητηρίαση του πολιτικού σκηνικού, καθώς η “σκανδαλολογία” έπεσε στο κενό μετά τα στοιχεία που παρουσίασαν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος οδήγησαν σε αποτυχία το εν λόγω εγχείρημα, επαναβεβαιώνοντας – εάν όχι ενισχύοντας – τον συμπαγή χαρακτήρα της κυβερνητικής συμμαχίας.

Η αποτυχία αυτή ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει συνετίσει τους εμπνευστές του σχεδίου, με τους ιθύνοντες να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να υπηρετηθεί ο ίδιος στόχος. Να πέσει η κυβέρνηση χάνοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Υποβολείς του σχεδίου φαίνεται πως είναι επιχειρηματικοί παράγοντες, οι οποίοι, καθότι βρίσκονται, για ποικίλους λόγους, σε3 δυσχερή θέση, πιστεύουν ότι θα εξυπηρετηθούν καλύτερα από μία ταχεία πολιτική αλλαγή και πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η κλιμάκωση της επίθεσης του Αλέξη Τσίπρα σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία όπως τονίζει μάλιστα “επιβάλλουν την επίμαχη ατζέντα στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη”, “φωτογραφίζει” πως τα επίμαχα σχέδια αποσταθεροποίησης είναι σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου.

Το επίμαχο σχέδιο εξελίσσεται σε πολλαπλά επίπεδα. Αφενός έχουν εντοπιστεί οι πιθανοί “αδύναμοι κρίκοι” στην κυβερνητική πλειοψηφία και ειδικότερα στις τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Πληροφορίες μάλιστα του TRIBUNE που έρχονται προς επίρρωση του ρεπορτάζ της “Δημοκρατίας”, αναφέρουν πως υπήρξε σχετικό “ραντεβού” τις προηγούμενες ημέρες – πριν τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης – εκτός Αττικής, σε μεγάλη πόλη της Θεσσαλίας, με κυρίως μενού την επεξεργασία του πλάνου για την απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση.

Σε αυτό μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πηγές μετείχε και τουλάχιστον ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι συχνές δημόσιες διαφοροποιήσεις έχουν προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, σημαίνοντας “συναγερμό” προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο βρίσκονται από πίσω πολιτικές ή τυχόν άλλες γενεσιουργές αιτίες.

Θεωρείται πιθανό πάντως, ότι επιχειρούνται λίαν “δελεαστικές προτάσεις” προς την πλευρά των “αδύναμων κρίκων”, προκειμένου να δημιουργηθεί αστάθεια στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Την ίδια ώρα, όλο και πιο συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες με οσμή προβοκάτσιας, προκειμένου να δημιουργηθεί εσωτερική τριβή στις τάξεις των ΑΝΕΛ…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...