Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “κάλυψε” Βενιζέλο ενώ ο Βενιζέλος άδειασε Σαμαρά!

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “κάλυψε” Βενιζέλο ενώ ο Βενιζέλος άδειασε Σαμαρά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με ασφαλείς διπλωματικές πηγές, η παρέμβαση του Κύπριου Προέδρου Αναστασιάδη νωρίτερα την Κυριακή αποσκοπούσε στο να στηρίξει τον ετοιμόρροπο Ευάγγελο Βενιζέλο, που νιώθει τους πάντες να πριονίζουν τους θρόνους του κι όλοι φταίνε, εκτός από εκείνον φυσικά, που έχει το αλάθητο όπως ο Πάπας.

Ο πρόεδρος της Κύπρου παρότρυνε να πέσουν οι τόνοι λέγοντας “ας μην μολύνουμε την παραδοσιακή στάση στήριξης της Ελλάδας”. Ωστόσο, αυτό που αγνοεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ότι το θέμα Βενιζέλου έχει ξεφύγει, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αδειάζει με ανακοίνωσή του ακόμα και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθιστώντας τον συνυπεύθυνο στις αποφάσεις του, προκαλώντας σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση, την πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν, όπως εκτιμούν καλά ενημερωμένες πηγές, μέχρι να καταρρεύσει η παρούσα συγκυβέρνηση.

Αυτό επίσης που μας εμπιστεύτηκαν οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι, είναι ότι η κατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου κρίνεται οριακή και κρίσιμη και για αυτό έφθασε στο σημείο να επιστρατεύσει μέχρι και τον Κύπριο Πρόεδρο για να “λήξει” τη μέγιστη διπλωματική γκάφα του, δηλαδή το διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε με το αδελφό κράτος της Κύπρου.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, όπως μας είπαν, έχει την καλή πρόθεση να πέσουν οι τόνοι, να διορθωθεί το λάθος, όπως του μεταφέρθηκε ως παράκληση από την Αθήνα. Αγνοεί, φυσικά, ότι τα κίνητρα εδώ δεν είναι εθνικά, αλλά μικροκομματικά, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει μάχη για την πολιτική του επιβίωση, γνωρίζοντας -έξυπνος άνθρωπος είναι- ότι αυτή τη στιγμή οι πάντες γύρω του συνωμοτούν για να τον ανατρέψουν και η διπλωματική γκάφα είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Δίχως να το καταλάβει, καταλήγουν, ο Κύπριος Πρόεδρος εμπλέκεται σε εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια της Ελλάδας…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...