Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική ισλαμική “έκθεση τέχνης” μέσα στην Αγία Σοφία (βίντεο) – Κλιμακώνουν τις προκλήσεις

Τουρκική ισλαμική “έκθεση τέχνης” μέσα στην Αγία Σοφία (βίντεο) – Κλιμακώνουν τις προκλήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, το περιβόητο Ίδρυμα Ντιγιανέτ, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τα εγκαίνια της έκθεσης ισλαμικής τέχνης Aşk-i Nebi (Αγάπη για τον Προφήτη) που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Αγία Σοφία, με αφορμή την “Ιερή Εβδομάδα” του Ισλάμ.

Συνδιοργανωτές είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και η “Πλατφόρμα Ισλαμικής Τέχνης και Πολιτισμού” (İslam Kültür ve Sanat Platformu).

Στα εγκαίνια της εν λόγω έκθεσης, η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να διοργανώνεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και φέτος θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαΐου, παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, καθώς και ο επικεφαλής της ανωτέρω Διεύθυνσης, Μεχμέτ Γκιορμέζ.

Κατά την ομιλία του ο τελευταίος αναφέρθηκε στην “αγάπη προς τον Προφήτη”, μέσω της οποίας δημιουργείται η “αγαπητική σχέση” με ολόκληρο τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Αγία Σοφία ως “το μέγα τέμενός μας, το ισλαμικό τέμενος της Αγίας Σοφίας”, ενώ τους ίδιους όρους χρησιμοποίησε και ο Κουρτουλμούς.

Το καθεστώς Ερντογάν επιθυμεί να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, από μουσείο που είναι σήμερα, ενώ τουρκικές εφημερίδες έχουν γράψει ότι τη Μεγάλη Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα πρωτοπαλίκαρά του θα πάνε να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία για ψηφοθηρικούς λόγους, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής 16 Απριλίου.

Εννοείται ότι η Αγία Σοφία δεν είναι το “μέγα τέμενός τους”, όπως ισχυρίστηκε ο ιμάμης Γκιορμέζ, αφού πρόκειται για τη σπουδαιότερη εκκλησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας που μετατράπηκε σε τζαμί το 1453 μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

Δείτε το βίντεο από τη νέα “πολιτιστική” τουρκική φιέστα μέσα στην Αγία Σοφία:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr